Joi, 15 Mai 2025
Home
Știri interne
Știri locale
Știri externe
Politică
Economie
Sport
Stil de viață
Showbiz
Opinii
Video
Adevărul de weekend
Anunțuri în ziar
Ultimele știri ⏱️
Alegeri prezidențiale 2025
Război în Ucraina
Război în Israel
Istoria zilei
Bucătărie
Pagina 18
Baigli: cum faci celebrul cozonac unguresc cu mac sau nucă. E mai ușor și rapid decât cozonacul clasic
Unii îl consideră cozonac, alții ruladă, însă acest preparat face parte din categoria deserturilor delicioase de Crăciun și se prepară mai ușor decât un cozonac obișnuit.
Bucătărie
23 dec. 2022
Rețeta recomandată de Ambasada Danemarcei la București pentru Crăciun
Cartofii sunt o parte esențială a cinelor de Crăciun din multe țări - iar Danemarca are un fel de mâncare cu cartofi foarte special și pentru Crăciun: „Brunkartofler” (cartofi caramelizați).
Bucătărie
23 dec. 2022
Idei de aperitive pentru masa de Crăciun. Cum transformi castraveții în brăduți și crochetele în oameni de zăpadă
Pe lângă salata de beuf și piftie, pe masa de Crăciun trebuie să existe și câteva platouri cu aperitive. Acestea pot fi realizate, cu puțină îndemânare, în spiritul sărbătorilor de iarnă.
Bucătărie
23 dec. 2022
Ghidul condimentelor: cum le combini. Ce se pune la carne, pește, ouă, brânzeturi, legume
Există câteva asocieri culinare care dau un gust special mâncărurilor. Fiecare ingredient are, până la urmă, perechea lui. Iată cele mai potrivite condimente pentru principalele categorii de alimente.
Bucătărie
21 dec. 2022
Desertul preferat al Reginei Elisabeta, rapid și ieftin. Cum faci prăjitura de care suverana nu se despărțea
Un desert simplu, fără coacere, se afla printre puținele plăceri ale Reginei Elisabeta. Răposata suverană nu se despărțea nicăieri de această prăjitură delicioasă. În fiecare zi servea o felie subțire din acest tort senzațional.
Bucătărie
21 dec. 2022
Ce este pomana porcului și cum o pregătești. Rețeta tradițională a preparatului delicios care se face de Ignat
De Ignat, românii care taie porcul se delectează după o zi obositoare cu o friptură delicioasă. Este pomana porcului, un preparat care se gătește la ceaun din bucăți mici de carne proaspătă care se prăjesc.
Bucătărie
20 dec. 2022
Cum marinezi perfect carnea de porc: așa obții cea mai fragedă și suculentă friptură
Cu doar câteva trucuri simple și condimente bine alese poți face diferența între un preparat savuros și un eșec culinar.
Bucătărie
20 dec. 2022
Secretele turtelor tradiționale de Crăciun, cunoscute și drept „scutecele lui Iisus”
În satele din zona Moldovei, de Crăciun, gospodinele continuă să păstreze cu sfinţenie o reţetă veche din moşi-strămoşi. Este vorba de „scutecele lui Iisus” sau „pelincuțele Domnului”, un desert tradițional.
Bucătărie
20 dec. 2022
Secretul sarmalelor care se topesc în gură. Cât trebuie fierte și cu ce se unge oala în care se gătesc
Sarmalele nu lipsesc de pe masa de Crăciun, iar un preparat perfect va impresiona musafirii. Maestrul gastronomiei româneşti, regratatul Radu Anton Roman a dezvăluit secretele sarmalelor care se topesc în gură.
Bucătărie
19 dec. 2022
Halka tatlisi, desertul „depravat“ al Istanbulului. A fost numit „viagra naturală“
Halka tatlisi este un desert tradițional turcesc și unul dintre cele mai vechi preparate stradale. În trecut, era gustarea preferată a clienților bordelurilor.
Bucătărie
19 dec. 2022
Salată de boeuf după o rețetă care nu dă greș. Varianta „corectă” sau cea cu pui în loc de vită
Nelipsită de pe mesele festive ale Sărbătorilor de iarnă, salata de boeuf este prima opțiune a oricărei gospodine care, de Crăciun sau Anul Nou vrea să-și impresioneze oaspeții cu un meniu clasic.
Bucătărie
18 dec. 2022
Două secrete ale celor mai gustoase jumări crocante: tipul de slănină și momentul scoaterii din ceaun
Masa tradițională de Crăciun nu e desăvârșită fără un castron cu jumări rumenite, preparate după gustul fiecăruia, mai mult sau mai puțin crocante, ultima variantă fiind și opțiunea cea mai apreciată.
Bucătărie
17 dec. 2022
Rețetă de cozonac fără frământare, ideală pentru cei care se grăbesc
Dacă n-ai timp destul pentru a pregăti o masă tradițională de Crăciun, dar vrei să umpli casa cu miros de cozonaci, ca să te bucuri cu cei dragi de gustul lor, poți încerca o variantă simplă, fără frământare.
Bucătărie
15 dec. 2022
De ce sunt speciale sarmalele românești? Câte feluri avem și de ce se mănâncă în Oltenia sarmale cu piftie VIDEO
Preparate de generații întregi pe teritoriul țării noastre, sarmalele au dobândit componenta tradițională și specificul local.
Bucătărie
15 dec. 2022
Rețetă de scovergi. Preparatul simplu, de post, pus de localnicii Dâmbovicioarei pe mesele turiștilor VIDEO
Dacă vreți să gustați celebrele scovergi preparate de tanti Fița din Dâmbovicioara, mergeți în pitoreasca localitate argeșeană! Sau puteți încerca acasă rețeta tradițională pe care localnica o face de zeci de ani!
Bucătărie
14 dec. 2022
Rețeta cârnaților tradiționali, vedeta mesei de Crăciun. Secrete pentru un preparat gustos care se topește în gură
Delicioșii cârnați făcuți în casă sunt vedeta mesei de Crăciun. Pentru a-i găti perfect puteți urma rețeta regretatului gastronom Radu Anton Roman, care are și câteva secrete pentru un preparat gustos care se topește în gură.
Bucătărie
14 dec. 2022
Secretele cârnaților de casă afumați, dar suculenți. Condimentele care desăvârșesc savoarea
Se apropie Crăciunul, iar gospodinele și gospodarii pregătesc bucate alese, numai bune de savurat la mesele în familie sau alături de oaspeți. Când vine vorba de cârnați, rețetele diferă de la casă la casă.
Bucătărie
13 dec. 2022
Rețetă rapidă de prăjitură: Pandișpan cu fructe, gem sau ciocolată
Vrei un desert rapid, pufos și delicios? Încearcă rețeta de pandișpan cu fructe, gem sau ciocolată, recomandată de un promotor al tradițiilor locale din comuna Dâmbovicioara.
Bucătărie
12 dec. 2022
Cum faci cea mai bună piftie: ce carne alegi, când se pune usturoiul, cum o filtrezi să iasă clară
Piftia este un preparat nelipsit de pe masa de Sărbători, dar există câteva trucuri pentru ca ea să fie desăvârșită.
Bucătărie
12 dec. 2022
Secretul maionezei care nu se taie. Rețeta celebrului Jamie Oliver, ce ulei se folosește pentru un gust delicios
Nu mai este un secret că maioneza ridică probleme multor gospodine. Renumitul bucătar, Jamie Oliver, spune că reușita sosului stă în modul de preparare, dar și în tipul de ulei folosit.
Bucătărie
09 dec. 2022
Cum faci cei mai buni cartofi prăjiți din lume, triplu gătiți. Cheful care i-a inventat a luat stele Michelin VIDEO
Britanicul Heston Blumenthal a lucrat la rețetă aproape 3 ani, până ce a obținut cartofii prăjți perfecți, care se pot face și acasă.
Bucătărie
08 dec. 2022
Cozonacul lui Scărlătescu: o rețetă „decadentă“ cu ingrediente speciale
Acest desert tradițional nu poate lipsi de pe masa de Crăciun, iar chef Cătălin Scărlătescu propune un cozonac plin de umplutură și îmbrăcat în ciocolată.
Bucătărie
07 dec. 2022
Cea mai ușoară rețetă de prăjitură de Crăciun, de la Răzvan Gabriel Costea, Chef cofetar
Invitat în ediția Adevărul Live, Răzvan Gabriel Costea, Chef cofetar oferă în exclusivitate cititorilor Adevărul cea mai ușoară rețetă de prăjitură de Crăciun.
Bucătărie
05 dec. 2022
Ziua tortului Sacher. Cum se prepară celebrul desert vienez pentru care s-a dus o luptă în instanță
Sachertorte, o prăjitură din ciocolată iubită în întreaga lume, este sărbătorită în fiecare an pe 5 decembrie.
Bucătărie
05 dec. 2022
Decalogul celebrei Sanda Marin în bucătărie. Reguli de aur pentru preparate senzaționale, cum păstrezi untul proaspăt
Sanda Marin, una dintre cele mai îndrăgite bucătărese din toate timpurile, a lăsat femeilor sfaturi prețioase. Lucrarea sa despre gătit inspiră de peste 70 de ani toate gospodinele să pregătească preparate delicioase.
Bucătărie
04 dec. 2022
Rețeta unui delicios vin fiert, cea mai populară băutură iarna. Ingrediente care îl fac senzațional
Băut în cantități moderate, vinul roșu se transformă în leac natural. Iarna, consumat fiert, acționează eficient împotriva răcelilor datorită resveratrolului, o substanță care are proprietăţi inflamatorii.
Bucătărie
03 dec. 2022
Rețeta simplă de cârnați tradiționali care te va face să te lingi pe degete. „Sunt excepționali!”
Mai mult sau mai puțin bogate, în funcție de posibilități, mesele de Crăciun au ceva în comun, dincolo de atmosfera de sărbătoare: preparatele tradiționale. Iar cârnăciorii stau la loc de cinste.
Bucătărie
02 dec. 2022
Cum se prepară gogoșile de post, desertul preferat de copii
Creștinii care țin post pot încerca o rețetă de gogoși turnate cu lingura, preparat care nu conține lapte și nici ouă. Rețeta este simplă și nici nu costă mult.
Bucătărie
02 dec. 2022
Cum faci tradiționalele jumări de porc. De ce se adaugă apă și cât se lasă slănina la prăjit, cu ce se servesc
Tradiționalele jumări ispitesc pe oricine. Făcute din slănină prăjită după tăierea porcului pot fi servite ca aperitiv ori adăugate în alte preparate cu specific românesc, cum ar fi varză sau fasole cu jumări.
Bucătărie
01 dec. 2022
Trei rețete considerate de lux, pe care și le poate permite oricine. Recomandările unor chefi internaționali
De la spaghete cu midii până la parmigiana de vinete, câțiva chefi internaționali au recomandat rețete considerate de lux, dar pe care și le poate permite oricine.
Bucătărie
01 dec. 2022
Ce să nu pui niciodată în cuptorul cu microunde. Îți poți distruge și mâncarea, și aparatul
Cuptorul cu microunde se numără printre cele mai folosite electrocasnice, dar dacă îl utilizezi greșit, există riscul să-l strici și chiar să te rănești.
Bucătărie
01 dec. 2022
Secretele unei fripturi perfecte la grătar. Când trebuie întoarsă și de unde știți că e rumenită cât trebuie
Cea mai bună friptură se face la grătar. Pentru a ști exact când este perfectă, trebuie să ții cont de câteva sfaturi. Carnea iese delicioasă după rețeta regretatului gastronom Radu Anton Roman.
Bucătărie
30 nov. 2022
3 rețete de Sfântul Andrei în care usturoiul e vedeta
Tradiția spune că de Sfântul Andrei trebuie să mâncăm usturoi. Nu numai ă e delicios, dar re și numeroase beneficii pentru organism, mai ales iarna.
Bucătărie
30 nov. 2022
← Pagina 17
Pagina 19 →