Marți, 7 Octombrie 2025
Home
Știri interne
Știri locale
Știri externe
Politică
Economie
Sport
Stil de viață
Showbiz
Opinii
Video
Adevărul de weekend
Anunțuri în ziar
Ultimele știri ⏱️
Război în Ucraina
Război în Israel
Istoria zilei
Alegeri Republica Moldova 2025
Bucătărie
Pagina 18
Ziua Îndrăgostiților: cea mai simplă rețetă de tort Red Velvet
Acest tort a devenit unul dintre deserturile preferate ale românilor, în ultimii ani. E spectaculos pentru Ziua Îndrăgostiților.
Bucătărie
13 feb. 2023
Video
Ziua Internațională a pizzei. Cum faci cel mai bun aluat, cât îl ții la dospit, de ce să nu pui niciodată sare peste drojdie VIDEO FOTO
Campionul mondial la pizza îți arată cum să faci un preparat gustos și sănătos, pe care îl poți mânca zilnic.
Bucătărie
09 feb. 2023
Cocoace: cea mai simpă rețetă de turte la tigaie, cu brânză și unt
Nepretențioase, dar foarte foarte gustoase, aceste turte ne trezesc amintiri dragi din bucătăria bunicii.
Bucătărie
07 feb. 2023
Portokalopita: fabulosul desert grecesc care îți încălzește zilele de iarnă
Cele mai simple deserturi sunt cele care se prepară direct în tavă. Pe lângă simplitate, această plăcintă aduce o savoare și o aromă incredibile.
Bucătărie
06 feb. 2023
Tortul în formă de halat de medic, cu stetoscop. Desertul inedit realizat de o tânără pentru care cofetăria e o artă
Raluca Ţîrcomnicu, o tânără din Piteşti, care a revenit în România după ce a lucrat nouă ani la Paris şi Londra, face artă din cofetărie, realizând torturi sculptate foarte originale și apreciate.
Bucătărie
04 feb. 2023
Cum faci cele mai gustoase chifteluțe din pește, un aperitiv divin. Ce fel de carne se folosește
Nu cad greu la stomac, sunt pufoase, iar gustul este divin. Chifteluțele din pește sunt un adevărat răsfăț. Pașii gătirii îi regăsim în lucrarea „Bucate, vinuri şi obiceiuri româneşti“.
Bucătărie
02 feb. 2023
Topul celor mai buni cârnați din lume. Pe ce loc e România și cu ce produs
Cârnații sunt unul dintre cele mai iubite preparate din lume și sunt întâlniți în gastronomia multor popoare. Iată care sunt cei mai buni din lume.
Bucătărie
02 feb. 2023
Desertul delicios cu rom care se topește în gură. Rețeta celui mai gustos chec: secretele gătirii
Un desert fin și aromat care nu poate fi refuzat de nimeni. Este vorba despre cel mai pufos chec, preparat după rețeta regretatului gastronom Radu Anton Roman, apărută în lucrarea “Bucate, vinuri şi obiceiuri româneşti”.
Bucătărie
01 feb. 2023
Cum faci cartofi pai fără să-i prăjești. Trucuri: ce soi e indicat să folosești și cum obții crusta crocantă
Deși sunt delicioși, cartofii pai nu sunt deloc sănătoși. Există însă o variantă de preparare care ne ajută să evităm prăjirea acestora. Gătiți la cuptor, cartofii vor avea același gust și vor fi o alternativă la fel de gustoasă.
Bucătărie
31 ian. 2023
Cea mai simplă gustare de iarnă: murături pane cu sos picant
Murăturile pot fi mai mult decât o garnitură ce însoțește mâncarea, pot fi chiar ingredientul principal.
Bucătărie
30 ian. 2023
articol publicitar
Top 5 lucruri de care trebuie să ții cont atunci când cumperi mobilă de bucătărie
Bucătăria este centrul locuinței noastre, locul în care gătim și îi așteptăm pe cei dragi la masă.
Bucătărie
26 ian. 2023
Kugel de cartofi: rețeta evreiască perfectă pe timp de iarnă
Acest preparat se face cu un buget redus și este una dintre cele mai reconfortante și gustoase mâncăruri în sezonul rece.
Bucătărie
25 ian. 2023
Criza ouălor în lume: cei mai buni înlocuitori pentru ouă
Mai multe țări se confruntă cu o penurie de ouă, iar prețul acestui aliment a crescut foarte mult. Totuși, în anumite preparate, ouăle pot fi înlocuite cu succes.
Bucătărie
24 ian. 2023
Pizza cu cartofi: o rețetă fenomenală născută din „cucina povera“. Are doar trei ingrediente
Născută din sărăcie, această pizza este absolut delicioasă, oricât de neobișnuită pare combinația de aluat și cartofi.
Bucătărie
22 ian. 2023
Cât timp pot fi păstrate alimentele în frigider. Termenele pe care să le ai la îndemână
Nu toată lumea știe cât timp rezistă, cu adevărat, alimentele în frigider. Perioada în care pot fi păstrate depinde de mai mulți factori. Experții în alimentație explică pe rd.com care sunt regulile.
Bucătărie
20 ian. 2023
Cum faci cea mai bună varză a la Cluj: rețeta tradițională ardelenească. Nu folosi niciodată ulei și nici bulion
Pentru a obține un preparat perfect, cu gustul de odinioară, trebuie urmate câteva reguli, iar ingredientele trebuie alese cu grijă.
Bucătărie
20 ian. 2023
Rețeta celui mai popular preparat. Secretul ciorbei de perișoare, cum le faci ca să nu se desfacă la fiert
Preparat nelipsit de pe mesele românești, cea mai bună ciorbă de perișoare se gătește după rețeta regretatului gastronom, Radu Anton Roman. Mâncarea delicioasă se acrește cu borș și se drege cu smântână.
Bucătărie
12 ian. 2023
Carnea în untură, deliciu de pe vremea bunicii: secretele preparatului care „bate friptura”. Cât se păstrează
Carnea prăjită se păstrează timp de mai multe luni, dacă se adaugă untură peste ea. Rețeta preparatului delicios, la fel cum gătea bunica, o regăsim la Radu Anton Roman, în lucrarea “Bucate, vinuri şi obiceiuri româneşti”.
Bucătărie
10 ian. 2023
Detoxificarea după Sărbători: 5 rețete de supe light, sănătoase și hrănitoare
După excesele alimentare din perioada Sărbătorilor, putem să ne detoxifiem natural organismul renunțând la câteva obiceiuri alimentare nesănătoase.
Bucătărie
04 ian. 2023
Remediul care te pune pe picioare după Revelion. Cum faci delicioasa ciorbă de burtă, secretele gătirii
Nimic nu te ajută să-ți revii după mahmureală decât o ciorbă de burtă. Rețeta preparatului gustos o regăsim la regretatul jurnalist Radu Anton Roman. Pașii gătirii se găsesc în cartea “Bucate, vinuri şi obiceiuri româneşti” (Editura Paideia).
Bucătărie
02 ian. 2023
Marije Vogelzang, food designer, explică de ce mâncatul de carne afectează schimbările climatice și cum oamenii deja mănâncă insecte
Neerlandeza Marije Vogelzang vede dincolo de produsul din farfurie și consideră că a mânca este o experiență personală, însăși calitatea alimentului putând fi schimbată în funcție de starea emoțională, educația și mediul în care trăiește persoana respectivă.
Bucătărie
01 ian. 2023
Cea mai bună rețetă cu pește: cum să-ți impresionezi musafirii de Revelion
Cea mai bună și simplă rețetă cu pește, pentru care nu ai nevoie de prea multe ingrediente, dar care cu siguranță te va face, în ochii tuturor, cea mai bună gospodină.
Bucătărie
31 dec. 2022
Mesele de Sărbători ale românilor: între mâncărurile sacre de Crăciun și superstiițiile culinare de Revelion FOTO
Masa în familie a fost dintotdeauna punctul central al Sărbătorilor de iarnă, însă cum au evoluat în timp preferințele culinare ale românilor și ce obiceiuri s-au păstrat?
Bucătărie
31 dec. 2022
Ziua șuncii/ Bacon Day. Cum erau răsplătiți bărbații care nu se certau cu soțiile timp de un an
Ziua de 30 decembrie este sărbătorită în Statele Unite ale Americii drept Ziua şuncii (Bacon Day). Originile bacon-ului sunt foarte îndepărtate și puțină lume știe că şunca a avut, de-a lungul veacurilor, şi o importantă funcţie socială.
Bucătărie
30 dec. 2022
Tort Diplomat pentru masa de Anul Nou. Cum faci cel mai fin desert: rețeta copilăriei
Valuri de frișcă vanilată, fructe savuroase, pișcoturi de șampanie: cel mai bun tort al Revelioanelor de altădată a revenit în atenția gurmanzilor.
Bucătărie
29 dec. 2022
Șuba, noua salată de boeuf. Rețeta preparatului care nu trebuie să lipsească de pe masa de Anul Nou
Șuba este o salată originară din Rusia, care a devenit populară în fostele țări sovietice, iar în ultimii ani și în România.
Bucătărie
28 dec. 2022
Țările cu cea mai bună mâncare din lume în 2022. Pe ce loc se clasează România FOTO
Bucătăria mediteraneeană este considerată cea mai bună din lume, iar două țări din această regiune ocupă primele poziții ale topului.
Bucătărie
27 dec. 2022
Ce alimente să mănânci după masa grea de Crăciun. Ce n-ar trebui să lipsească din meniu
Dacă ți-ai dorit să te bucuri din plin de mesele copioase de Crăciun și parcă ai vrea să ai acum grijă de organismul tău, mai ales că se apropie Revelionul, cu alte tentații, poți opta, între cele două sărbători, pentru alimente mai ușoare.
Bucătărie
27 dec. 2022
Ce poți face cu resturile de la masa de Crăciun. Retransformă friptura, cârnații și cozonacul
Masa de Crăciun a fost copioasă, dar nu-i aşa că a rămas multă mâncare, ca în fiecare an? Transformă bucatele clasice în mâncăruri deosebite și savuroase.
Bucătărie
26 dec. 2022
Ciorba perfectă care te drege după mesele copioase de Crăciun. Cu ce se acrește ca să iasă delicioasă
Un preparat gustos, o zeamă acră care te drege după mesele îmbelșugate de Crăciun este ciorba de potroace. Reţeta deliciosului preparat o regăsim la Radu Anton Roman, un adevărat profesionist în arta culinară.
Bucătărie
25 dec. 2022
Cornulețele de Crăciun, desertul delicios cu vanilie și migdale. Rețeta lui chef Cristian Rușanu
Cornulețele de Crăciun reprezintă un desert delicios, plăcut de toată lumea, ce stă pe masa de Sărbători.
Bucătărie
24 dec. 2022
Ce sunt „Scutecele lui Iisus”, bunătatea de post care se mănâncă numai în Ajunul Crăciunului
De sărbători, în Vrancea se păstrează cu sfinţenie tradiţiile. În ziua de 24 decembrie, două sunt evenimentele majore din Ajunul Crăciunului.
Bucătărie
23 dec. 2022
Curcanul cu orez și ochiurile pe canapea, delicatesele de la masa de sărbători din Crăciunul interbelic
La fel ca în ziua de azi, gospodinele acelor vremuri erau preocupate de pregătirea bucatelor pentru mesele festive, experimentând reţete noi.
Bucătărie
23 dec. 2022
← Pagina 17
Pagina 19 →