Cât rezistă, de fapt, carnea de pui în frigider. Greșeala pe care o fac cei mai mulți

0
Publicat:

Puiul este recomandat mereu ca o alternativă sănătoasă pentru carnea roșie și este, practic, un aliment de bază în bucătăria noastră. Însă știm deja că trebuie să fim mereu atenți la data expirării la orice produs alimentar, cu atât mai mult la cele din carne.

Carnea de pui poate fi păstrată la frigider câteva zile
Carnea de pui poate fi păstrată la frigider câteva zile

Carnea de pui, ca și alte tipuri de carne, trebuie păstrată în condiții optime. Însă mai mult c alte tipuri de carne, cea de pui are un risc crescut de contaminare bacteriană. Astfel că depozitarea acestui tip de carne devine foarte importantă, pentru a evita să o transformăm într-o sursă de îmbolnăvire.

Potrivit Healthline păstrarea puiului în frigider este varianta utilizată de majoritatea oamenilor, dar mulți se întreabă cât îl pot menține la frigider cu adevărat. 

Departamentului pentru Agricultură al Statelor Unite a făcut precizări cu privire la cât timp poate fi păstrată carnea de pui la frigider, fără a se congela.

Păstrarea puiului în frigider ajută la încetinirea răspândirii bacteriilor, deoarece bacteriile tind să se dezvolte mai lent la temperaturi sub 4°C.

În plus, puiul crud trebuie păstrat într-un recipient etanș pentru a preveni scurgerea sucului și contaminarea altor alimente. Puiul gătit trebuie refrigerat într-un recipient ermetic. 

Citește toată știrea pe Click!, pentru a afla cât de mult rezistă, de fapt, carnea de pui în frigider și cum să o păstrezi în siguranță.

Bucătărie

Top articole

Partenerii noștri


Ultimele știri
Cele mai citite