FBI ridică problema utilizării automobilelor autonome în operaţiuni ilegale

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO Ford
FOTO Ford

Agenţia americană FBI atrage atenţia asupra unui detaliu mai puţin discutat în privinţa automobilelor autonome: acestea ar putea fi folosite abuziv, permiţând pasagerilor să fie atenţi la operaţiuni în afara legii.

Conform unui raport FBI obţiunt de britanicii de la The Guardian, citat de Carscoops, agenţiile guvernamentale din Statele Unite ale Americii ridică problema vehiculelor autonome din perspectiva utilizării acestora în scopuri ilegale. Americanii susţin că implementarea acestui tip de automobil va permite infractorilor să se concentreze pe operaţiuni ilegale, în timp ce maşina ar putea fi deturnată şi condusă de la distanţă, revoluţionând în acest fel tradiţionalele urmăriri de pe Continentul American.

Mai mult, agenţii de peste Ocean susţin că acest tip de automobil ar putea fi transformat în armă letală, principala cauză fiind reprezentată de încredinţarea controlului maşinii unui software ce poate fi modificat. Astfel, mobilitatea extremă asigurată ar putea fi transformată într-o armă eficientă. Există şi frica transformării acestor vehicule în maşini-capcană, operatori de la distanţă manipulând software-ul pentru a direcţiona diverse încărcături explozive în anumite zone.

Ca puncte forte, raportul citat de englezi spune că automobilul autonom va fi mai uşor de monitorizat, respectiv reperat de maşinile de poliţie, dată fiind geolocaţia extrem de precisă necesară funcţionării acestui tip de tehnologie. O altă calitate a acestor maşini este reprezentată de siguranţa rutieră, pe care dezvoltatorii încearcă să o asigure prin intermediul unui cumul de senzori care spre deosebire de elementul uman, au un grad constant de atenţie şi reacţie.

FBI estimează că automobilele de tip autonom ar putea deveni legale în Statele Unite ale Americii într-un interval de 5-7 ani.

Auto



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite