Aston Martin a oprit producţia modelului Cygnet

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO Aston Martin
FOTO Aston Martin

La doar trei ani de la intrarea în producţie a unui automobil de oraş bazat pe Toyota IQ, Aston Martin a oprit linia de asamblare a modelului Cygnet.

Principalul motiv care a stat la baza acestei decizii radicale a fost reprezentat de eşecul înregistrat pe piaţă de micul automobil britanic, acesta reuşind să adune doar 150 de comenzi în doar trei ani. Previziunile constructorului din Gaydon erau cu mult mai optimiste, Aston Martin estimând în momentul introducerii acestui model vânzări anuale de 4.000 de unităţi.

Aston Martin Cygnet era bazat pe Toyota IQ, în uzina din Gaydon acesta primind elemente de exterior specifice mărcii din Insulă, un interior mai exclusivist şi un preţ pe măsura logo-ului pe care îl purta: 37.995 euro cu TVA inclus, în timp ce preţurile mai modestului IQ variază între 15.358 şi 19.625 euro.

Conform Reuters, problemele Aston Martin nu se opresc aici, 2013 fiind un an cu ghinion pentru compania britanică. Vânzările brandului de lux au scăzut de la recordul de 110.000 unităţi în 2007 la modesta valoare de 67.000 de automobile, veniturile scăzând cu 9% comparativ cu anul trecut.

AutoPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite