8 întrebări şi răspunsuri despre microciment, de la ce este la cât costă montarea lui

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Lipsa rosturilor este unul dintre principalele avantaje ale materialului
Lipsa rosturilor este unul dintre principalele avantaje ale materialului

Microcimentul, un mortar hidraulic pe care îl montezi ca finisaj pe pereţi sau podea. Sună dubios să ai mortar în loc de parchet sau gresie şi faianţă? Nu e, căci microcimentul are o estetică aparte. Şi te poţi juca cu diferite texturi sau nuanţe, în funcţie de cameră şi atmosferă.

Trecem prin câteva întrebări de bază despre microciment, de la ce este până la cum se montează, iar Gianni Zuccolo, creatorul IdeaDecor.ro şi artizan cu 30 de ani de experienţă în arta finisajelor decorative, răspunde şi vine cu recomandări.

1. Ce este microcimentul?

 Microcimentul este un material compozit ce poate îmbrăca aproape orice tip de suprafaţă

microciment. sursa foto: Pinterest
microciment. sursa foto: Pinterest

Acest finisaj are la bază o compoziţie de elemente, dintre care cel dominant este de obicei cimentul alb, conform creatorului IdeaDecor.ro. Ingredientul principal se amestecă treptat cu diferite răşini, pigmenţi şi aditivi, iar rezultatul constă într-un strat subţire de microciment, de obicei de 3-7 milimetri.

Rezistent dar flexibil, se aplică atât pe pardoseală, cât şi pe pereţi sau în exteriorul casei. Compoziţia sa poate varia, în funcţie de condiţiile de temperatură şi umiditate la care urmează a fi supus sau raportat la traficul încăperii.

2. Câte tipuri de microciment există?

Diferenţele dintre tipurile de microciment nu sunt atât de spectaculoase ca la alte tipuri de finisaje, cum ar fi marmura şi variatele ei modele de culori şi venaturi. Dar în funcţie de textură, poţi alege între microciment fin, mediu şi rustic. Pentru un look minimalist şi delicat, orientează-te către formula fină. Pentru un stil industrial, în care domină aspectul nefinisat, e potrivită varianta medie. Iar dacă te atrag texturile aspre, în relief, mergi pe rustic.

Ai de ales între finisaje poliuretanice antialunecare mate, satinate sau lucioase. În funcţie de furnizor, culorile pot varia: gri, cenuşiu, alb, albastru, verde sau bej, acestea sunt doar câteva dintre variantele pe care le regăseşti în paletarele producătorilor. Cea mai populară alegere rămâne însă cea gri.

3. Care sunt avantajele şi dezavantajele?

Avantaje

Pe scurt, îl poţi monta oriunde, ăsta e avantajul principal. Dacă vrei să înlocuieşti gresia şi faianţa din bucătărie, poţi monta microcimentul direct peste ele. Îl poţi monta şi peste lemn, beton, metal, rigips sau plastic dur.

Continuarea articolului, aici

Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite