Simona Halep a reapărut în clasamentul WTA, pe locul 58, pe site-ul oficial al Billie Jean King Cup

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Simona Halep va reveni pe teren după victoria de la TAS, la Miami Open. Wild-cardul primit din partea americanilor îi va aduce româncei șansa de a juca din nou, dar i-a dat acesteia posibilitatea de a vorbi față în față cu Horia Tecău, antrenorul-nejucător al echipei feminine de Billie Jean King Cup.

Simona Halep va reveni în naționala României. Foto Facebook
Simona Halep va reveni în naționala României. Foto Facebook

Discuțiile au fost fructuoase, imediat venind și convocarea Simonei pentru partida cu Ucraina din calificările pentru turneul final din Billie Jean King Cup. Meciurile sunt programate în perioada 12-13 aprilie la Amelia Island, chiar în Florida, pe zgură. Iar veștile bune ar putea continua pentru româncă. Simona Halep a reapărut în clasamentul WTA, pe locul 58, pe site-ul oficial al Billie Jean King Cup, în anunțul organizatorilor competiției.

George Cosac crede că i-au fost date punctele înapoi

Românca ocupa exact această poziție pe 7 august 2023, în momentul în care Tribunalul Independent Sport Resolutions dicta o suspendare provizorie de 4 ani. Poate fi o scăpare a organizatorilor sau poate Simona Halep și-a recuperat punctele. Încă nu se știe, dar vom afla în curând. Ea nu apare momentan în ierarhia oficială a WTA, care ca fi actualizată pe 18 martie.

image

„Eu cred că da. Gândiți-vă că sunt 10 luni în care ar fi putut juca. Cumulat cu tot ce s-a întâmplat, ce presiune și stres continuu a îndurat, că nu se mai judeca odată... Este timp consumat din viață. Cine îi dă timpul ăsta înapoi? Cu siguranță va apela la tot felul de derogări, normale și argumentate, astfel încât fie să primească wild carduri, fie să meargă în urmă și să vadă ce clasament acea la acel moment, astfel încât să poată reîncepe de la acel nivel”, a declarat George Cosac, președintele federației, pentru gsp.ro.

Pas spre Jocurile Olimpice de la Paris

Oricum ar fi, pentru jucătoarea de tenis convocarea la națională este primul pas spre Jocurile Olimpice. Ea trebuie în primul rând să urce în ierarhia WTA până la data-limită de 10 iunie 2024 (imediat după încheierea Roland Garros) teoretic până pe pe locul 56 mondial. Practic, poate să fie și mai jos, pentru că o țară poate avea maximum 4 reprezentante la simplu, așa că s-ar mai putea elibera poziții. În al doilea rând, jucătoarea trebuie să fi fost nominalizată în echipa de Billie Jean King Cup a țării sale între 2020 și 2024, iar una dintre convocări să fi fost pe parcursul anului trecut sau anul în curs.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite