Creatoarea lui Harry Potter provoacă indignare în Regatul Unit. Ce a spus despre primul manager transgender din fotbalul englez

0
Publicat:
Ultima actualizare:

O celebră scriitoare, cunoscută mai ales pentru o serie de romane fantasy de succes, a stârnit controverse după ce a criticat public primul manager transgender din fotbalul feminin englez.

Celebra scriitoare a seriei Harry Potter, J.K. Rowling (58 de ani). FOTO GSP
Celebra scriitoare a seriei Harry Potter, J.K. Rowling (58 de ani). FOTO GSP

Celebra scriitoare a seriei Harry Potter, J.K. Rowling (58 de ani), a atras critici dure după ce a comentat pe platforma X despre Lucy Clark (51 de ani), primul manager transgender din fotbalul feminin englez. Rowling a scris că Clark este de fapt „un bărbat alb heterosexual de vârstă mijlocie”, comentariu considerat de mulți ca fiind ofensator și transphobic, potrivit gsp.ro

Când eram eu tânără, toți managerii echipelor de fotbal erau albi, heterosexuali și de vârstă mijlocie, așa că e fantastic să constat cât de mult s-au schimbat lucrurile”, așa a sunat comentariul ironic al lui JK Rowling (58 de ani).

Lucy Clark, primul manager transgender din fotbalul feminin englez. FOTO Daily Mail
Lucy Clark, primul manager transgender din fotbalul feminin englez. FOTO Daily Mail

Comentariile lui Rowling vin ca răspuns la o postare a organizației LGBTQ+ Pride care o prezenta pe Clark ca fiind „prima arbitră transgender din lume” și „primul manager trans din primele cinci divizii ale fotbalului feminin din Anglia”.

Reacțiile la comentariile lui Rowling au fost imediate și vehemente. Mulți au criticat-o pentru lipsa de respect și cruzime față de Clark, o persoană reală cu o familie și o viață normală. O altă scriitoare, Caroline Litman, a subliniat că atacul lui Rowling nu are nicio justificare reală, având în vedere că Clark nu are nicio influență asupra vieții autoarei.

Nu este prima dată când Rowling își exprimă opiniile critice la adresa comunității LGBTQ+. De-a lungul timpului, a făcut mai multe declarații controversate care au stârnit indignarea activiștilor pentru drepturile transgenderilor.

Sutton United, echipa condusă de Clark, nu a avut rezultate strălucitoare în ultima vreme. A câștigat doar două din ultimele șase meciuri și se află în zona retrogradării din liga sa, alături de Forest Green Rovers, ocupând locul 23 din totalul de 24 din league Two.

Lucy Clark este, totodată, și primul manager trans din cele 5 divizii ale fotbalului feminin din Anglia.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite