Scrimă: Echipa masculină câştigă argintul la Olimpiadă. Coreea de Sud ne-a bătut categoric
0
Coreenii au început bine finala şi în primul duel Kim Junghwan l-a depăşit, cu 5-2, pe Rareş Dumitrescu, apoi Won Woo Young a trecut de Dolniceanu cu 5-3, ridicând avansul la cinci tuşe, 10-5. Zalomir a dat semne că România ar putea echilibra lupta, după 5-5, cu Gu Bongil.
Dolniceanu a urmat pe planşă şi a reuşit să apropie echipa sa la o tuşă de adversari, 15-16 şi 16-17. Kim şi-a revenit şi a ridicat din nou avansul coreenilor la 20-16, chiar dacă a pierdut lupta directă cu scrimerul român, 5-6. Până la final România s-a înclinat categoric, 26-45, informează Mediafax.
Pe locul 3 s-a clasat echipa Italiei, formată din Aldo Montano, Luigi Tarantino şi Diego Occhiuzzi, care a câştigat, tot vineri, cu 45-40, întâlnirea reprezentativa Rusiei, în finala mică.
Sportivul Rareş Dumitrescu a explicat înfrângerea prin faptul că el colegii săi s-au pregătit împreună cu sabrerii coreeni în acest an, iar adversarii lor au evoluat vineri într-o altă manieră decât de obicei. În luna februarie, România învinsese echipa Coreei de Sud la Cupă Mondială de la Padova, cu 45-44. Dumitrescu a explicat că el şi coechipierii săi au încercat să evolueze ca în acel meci, însă în finala olimpică au dat peste o altă echipă a Coreei de Sud, din punct de vedere al stilului.
"Am încercat să tragem la fel cum i-am bătut atunci. Am încercat să facem acelaşi lucru, dar ei şi-au schimbat total stilul şi poate că asta ne-a rupt puţin ritmul. Au făcut numai atac. Noi ne-am pregătit cu ei. Au fost nişte adversari pe care nimeni nu-i lua în seamă, pentru că nu au intrat de multe ori în primii doi. Dar erau nişte adversari foarte mobili, cu care noi ne puteam pregăti bine. Ne pregăteam foarte bine cu ei, era ceea ce aveam noi nevoie. Ei trag foarte bine la antrenament, spre deosebire de alţi adversari pe care i-am fi putut chema să ne antrenăm, de exemplu italienii sau germanii”, a spus Dumitrescu pentru postul de televiziune Sport.ro.
După şapte zile ale competiţiei olimpice, România are şapte medalii (1-4-2)
- aur - Alin Moldoveanu (tir)
- argint - Alina Dumitru, Corina Căprioriu (ambele judo), Roxana Cocoş (haltere) şi echipa masculină de sabie
- bronz - echipa feminină de gimnastică şi Răzvan Martin (haltere)