Mall-uri sunt pline, stadioanele închise: Revoltă după ultimul anunţ al autorităţilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Stefan

Din martie anul trecut, accesul spectatorilor pe arenele din ţară a fost interzis şi, chiar dacă între timp multe locuri s-au redeschis, respectând normele sanitare, stadioanele de fotbal, şi aşa goale înainte de pandemie, au rămas cu porţile închise.

Ca o ironie a sorţii, România vrea să găzduiască patru partide din cadrul Euro 2020 (competiţia şi-a păstrat denumirea), între iunie şi iulie, cu accesul suporterilor pe „Arena Naţională“, însă, deocamdată, nu face niciun pas concret pentru revenirea fanilor în tribune la meciurile din Liga I.

Ceea ce e o anomalie, având în vedere că, pentru a avea suporteri pe stadion la confruntările din cadrul Campionatului European, e nevoie ca schema propusă legată de gradul de ocupare să fie testată înainte. În plus, şefii Ligii Profesioniste de Fotbal (LPF) au tot remarcat, în ultima perioadă, că pe când magazinele, centrele comerciale sau staţiunile montane sunt arhipline, stadioanele de fotbal sunt, în continuare, ţinute închise de autorităţi. Despre acest subiect a mai vorbit o dată Justin Ştefan, secretarul general al LPF, în cadrul emisiunii GSP Live.

Ce a spus Justin Ştefan?

*Am avut o discuţie telefonică, săptămâna aceasta, cu ministrul Novak (n.r. - ministrul Tineretului şi Sportului, Eduard Novak) şi am stabilit o întâlnire pe chestiunea spectatorilor pe stadioane. 

*Eu am declaraţiile dânsului (n.r. – în presă), în care spune că undeva în aprilie e fezabil să se întoarcă spectatorii pe stadioane. Pentru mine, raportat la ce se întâmplă azi în România, e destul de târziu aprilie. Dar hai să spunem că ăsta e cel mai prost scenariu şi am avea spectatori la meciurile naţionalei din martie şi, după aceea, la play-off şi play-out.

*Eu spun că e un termen destul de lung, pentru că nu înţeleg de ce trebuie să mai aşteptăm atât. Nu putem să legăm deschiderea stadioanelor de chestiunea vaccinării. Pentru că, după cum vedem, lucrurile cu vaccinarea merg destul de greu. Nu ne putem raporta la vaccinare. Trebuie să ne raportăm la alte lucruri care se întâmplă în România şi am văzut imagini de la mall-uri, de la supermarketuri unde erau puhoaie de oameni. 

*Eu îi voi propune ministrului să ne mai întâlnim o dată, să merg împreună cu liderii galeriilor de la cât mai multe cluburi şi să ne luăm un angajament clar. Adică în măsura în care se deschid stadioanele, noi vom respecta regulile, iar dacă nu le respectăm se întâmplă asta sau asta… şi chiar la situaţia de a se închide stadionul respectiv.

*Vedem azi în legislaţie că spectacolele în aer liber sunt permise cu o condiţie, să nu fie mai mult de 500 de persoane. OK, la fotbal 500 de persoane n-ar fi o situaţie fericită… dar poate începem şi cu 500. 

*Nu ştiu cum se vor aloca biletele, dar trebuie să începem de undeva. Argumentul că în Europa stadioanele nu sunt deschise nu e suficient. Păi, mă raportez la Europa când îmi convine, iar când nu-mi convine nu. Aşa că trebuie să ne raportăm la ce se întâmplă în ţară.

Câţi suporteri au fost pe stadioanele din ţară la ultimele meciuri din Liga I, înainte de pandemie

Meci / Spectatori în tribune / Capacitatea arenei

Botoşani - FCSB / 4.961 / 10.600

Craiova - Gaz Metan / 13.500 / 30.983

CFR - Astra / 6.000 / 23.200

Sepsi - Poli Iaşi / 2.000 / 5.200

Dinamo - Clinceni / 620 / 15.167

Viitorul - Voluntari / 872 / 4.554

Hermannstadt - Chindia / 1.500 / 18.000

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite