Duel de gală pentru Jaqueline Cristian, cu proaspăta câştigătoare de la Australian Open. Ora meciului de la Lyon

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Jaqueline Cristian îşi măsoară forţele în premieră cu o jucătoare din Top 5 mondial.
Jaqueline Cristian îşi măsoară forţele în premieră cu o jucătoare din Top 5 mondial.

Jaqueline Cristian, în vârstă de 21 de ani, are parte de cel mai tare duel al carierei, joi după-amiază, de la ora 16.00, împotriva campioanei de la Australian Open, Sofia Kenin, în optimile turneului de la Lyon.

Pentru jucătoarea română ajunsă la 11 victorii în ultimele 12 partide disputate începând cu debutul în echipa de Fed Cup,  aceasta este prima confruntare cu o sportivă din Top 35 mondial. Cea mai bună victorie a carierei lui  „Jaq“, în prezent pe 174 WTA, a fost acel 7-5, 6-3 în faţa ocupantei locului 38 mondial, Veronika Kudermetova, de la Cluj. Eleva lui Andrei Cociaşu a pornit la Lyon din calificări, cedând doar 10 game-uri în trei partide.

Kenin, în prezent pe 5 în clasamentul mondial, nu a gestionat prea bine succesul de la Melbourne: a obţinut o victorie în Fed Cup, în faţa Sevastovei, fiind învinsă apoi în meciul secund de Jelena Ostapenko, mai departe de Elena Rybakina - la Dubai şi de Dayana Yastremska - la Doha. La Lyon însă, Kenin şi-a regăsit într-o anumită măsură forma, trecând în primul meci de Vitalia Diatchenko (107 WTA, din Rusia).

Tot joi, în meciul dinainte de pe terenul central, va juca o altă româncă: Irina Bara (168 WTA) o înfruntă, în jurul orei 14.30, pe4 Daria Kasatkina, a şaptea favorită a tabloului.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite