Discursurile lui Djokovici și Tsitsipas, mai emoționante decât finala în sine! Piele de găină!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Novak Djokovici a câștigat pentru a 10-a oară la Australian Open, învingându-l clar în finală pe Stefanos Tsitsipas, cor 6-3, 7-6 (4), 7-6 (5). Sârbul a avut un discurs emoționant la final, mulțumindu-i în special lui Goran Ivanisevic pentru sprijinul pe care i l-a acordat în toată această perioadă, dar și adversarului săi, care îl gratulase cu vorbe frumoase.

Novak Djokovici, o imagine cu repetiție. A 10-a oară când sărută trofeul AO. Foto Getty images
Novak Djokovici, o imagine cu repetiție. A 10-a oară când sărută trofeul AO. Foto Getty images

Novak Djokovici a fost cuprins de emoții la final și s-a părbușit în loja sa, plângând în hohote. Apoi la festivitatea de premiere a avut un discurs extrem de emoționant. A vorbit la superlativ despre Tsitsipas, le-a mulțumit apropiaților, în special lui Ivanisevic, și a spus că este cea mai mare victorie din cariera sa, având în vedere tot prin ce a trecut în ultimele săptămâni. Asta după ce adversarul său din teren a folosit cuvinte alese la adresa sa: sursă de inspirație pentru el și milioane de fani din întreaga lume sau că este cel mai bun jucător din istorie.

"În primul rând vreau să spun că sunt atins de cuvintele lui Stefanos. Îți mulțumesc că ai vorbit atât de frumos și apreciez asta. Ambii vrem să câștigăm când suntem pe teren, dar asta nu înseamnă că nu trebuie să ne respectăm. Ne cunoaștem și aprecim efortul celuilalt. A fost o luptă frumoasă și în această seară.

Nole și Stefanos, doi campioni pe teren și în afara acestuia. Foto Getty images
Nole și Stefanos, doi campioni pe teren și în afara acestuia. Foto Getty images

Cu siguranță nu este ultima ta finală de Grand Slam, ai mai mult timp în față decât mine. Felicitări și echipei tale. familiei tale, știu cât de mult timp petreceți ca tu să devii un jucător mai bun. În afara terenului ești unul dintre cei mai profesioniști jucători. Ești o persoană foarte interesantă. Chiar cred asta”, a declarat Novak Djokovici.

”Vreau să spun ceva despre relația dintre Serbia și Grecia. Suntem două țări mici, care nu au o mare tradiție în tenis. Nu am avut prea mulți jucători care să atingă acest nivel. Cred că mesajul pentru toți tinerii din lume care urmăresc asta acum și încearcă să devină tenismenit trebuie să viseze la tot ce e mai frumos, imeni nu trebuie să-ți fure visele, indiferent de unde vii.

Cred că o copilărie cu dificultăți și cu provocări te face mai puternic și cred că eu și Setefanos Tsitsipas sunt două exemple în acest sens. Chiar dacă o singură persoană din lume acceptă visele voastre, găsiți acea persoană șiaveți încredere că puteți reuși!

Djokovici, descătușat după marea victorie de la Australian Open. Foto Getty Images
Djokovici, descătușat după marea victorie de la Australian Open. Foto Getty Images

Următoarele gânduri sunt către echipa mea, către familia mea. Nu știu de unde să încep! Le mulțumesc că tolerează cea mai urâtă parte a personalității mele, atât pe teren cât și în afara lui. Apreciez însă sprijinul, răbdarea și dragostea pe care mi-o oferiți. Goran, nu știu dacă mă vei ierta vreodată pentru toți acești ani. Acest trofeu este al meu așa cum este și al tău, își mulțumesc din toată inima”, a completat Novak Djokovici, noul număr 1 mondial.

Cea mai mare victorie din carieră

A fost unul dintre cele mai dificile turnee, având în vedere circumstanțe, am revenit aici după ce anul trecut nu am jucat anul trecut. Vreau să le mulțumesc tuturor celor care m-au făcut să mă simt bine primit în Australia. M-au făcut să mă simt confortabil, iar acesta este un motiv pentru care am jucat cel mai bun tenis al carierei mele, aici, pe acest teren, în fața legendarului Rod Laver.

Încerc să mă ciupesc să văd dacă este real momentul. Doar echipa și familia știu prin ce am trecut în ultimele 4-5 săptămâni, E cea mai mare victorie din cariera mea, având în vedere circumstanțele", a spus Novak Djokovic la final.

Stefanos Tsitsipas, mult talent și mult bun-simț. Foto Getty Images
Stefanos Tsitsipas, mult talent și mult bun-simț. Foto Getty Images

De partea celaltă, vicecampionul de la Australian Open a spus: ”Felicitări, Novak! Felicitări nu doar ție, ci și echipei tale, familiei tale. Ai avut o călătorie incredibilă. Admir ceea ce ai făcut pentru sportul nostru. Am avut privilegiul de a juca multe meciuri de mare intensitate. Novak scoate ce e mai bun din mine.

Am muncit toată viața pentru astfel de meciuri. Novak e unul dintre cei mai buni jucători din istorie. Cred că este cel mai bun jucător din istorie. Vreau să-ți mulțumesc pentru limitele pe care le-ai dus mai departe în sportul nostru, ne-ai provocat pe toți la maxim", a spus Stefanos Tsitsipas la festivitatea de premiere.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite