„Românii au talent“ - Călinescu a ascultat până la capăt „Ave Maria“: „Oameni necredincioşi, păgâni, atei, de asta se întâmplă cu ţara asta ce se întâmplă“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
„Românii au talent“ continuă cu noi talente suprinzătoare şi un spectacol desăvârşit FOTO Pro TV
„Românii au talent“ continuă cu noi talente suprinzătoare şi un spectacol desăvârşit FOTO Pro TV

Cea de-a noua ediţie „Românii au talent“ a fost marcată, în special, de momente muzicale, dintre care s-au remarcat raperi, lăutari, cântăreţe de operă şi instrumentişti talentaţi. Printre concurenţii de vineri seară s-au regăsit însă şi dansatori, inventatori şi un acrobat.

Trupa Momo Crew a urcat prima pe scena talentelor. Cei cinci băieţi au dansat breakdance şi au realizat un moment plin de energie. Concurenţii s-au sincronizat perfect şi au reuşit să surprindă juriul cu mişcările lor. „Ocupaţia asta este una dintre cele mai potrivite pentru nişte băieţi aflaţi la vârsta voastră. Mi-a plăcut ce am văzut astăzi. În mine, în mod cert, cred că aveţi un susţinător deja“, a spus Andi. Trupa Momo Crew a obţinut patru de „Da“ şi a mers mai departe.

momo crew
momo crew

Alexandra Lixandru a cântat o baladă şi a demonstrat că, deşi este foarte mică, are o voce uriaşă. A transmis emoţie şi sensibilitate, a fost felicitată, dar a primit şi sfaturi din partea membrilor juriului. „Alexandra, mie mi-a plăcut foarte mult cum ai cântat. Ai toată aprecierea mea pentru tot talentul tău şi pentru cum interpretezi această baladă“, i-a spus Andra. Alexandra a trecut în etapa următoare cu patru de „Da“.

alexandra lixandru
alexandra lixandru

Trupa Generaţia Folk, formată din 36 de copii, a încântat publicul cu muzică lor şi a umplut scena cu zâmbete, voie bună şi iubire, pe care le-a transmis prin intermediul melodiei interpretate la mai multe chitare. „Voi sunteţi cea mai frumoasă parte a generaţiei acesteia. Sunteţi tinerii aceia care contează, care sunt frumoşi, luminoşi, care au o pasiune, care cântă minunat. Eu mă bazez foarte tare pe voi şi pe tinereţea voastră şi pe acest model de tineret. Bravo!“, le-a spus Mihaela. În final, concurenţii au primit patru de „da“ şi continuă competiţia.

generatia folk
generatia folk

Nicu Romaniuc, în vârstă de 39 de ani, a construit un parc pentru copii din instrumente muzicale improvizate de el. A venit la „Românii au talent“ cu acelaşi gen de instrumente, la care a cântat, impresionând juriul. Nicu spune că mesajul său este „lasă-mă să te educ!“. „Să scoţi din nimic un instrument care să scoată un sunet şi să poţi cânta o melodie, pentru mine e suficient. Cred că pentru asta s-a făcut acest concurs, pentru oameni ca el“, a spus Andra. A trecut mai departe cu patru de „Da“, făcând-o pe Mihaela Rădulescu să spună: „Apreciez cel mai mult creativitatea ta. Este unul dintre cele mai bune moment pe care le-am văzut la «Romanii au talent».“ 

nicu romaniuc
nicu romaniuc

Dan Bogatu (34 de ani) este de profesie bucătar. A venit pe scenă spunând că va efectua o operaţie pe creier. Dispunând de o masă improvizată, de spital, Dan a început să „opereze“ ceva ce nu era la vederea publicului, fiind acoperit cu o pânză. Juriul începuse să-şi piardă răbdarea şi să apese pe butoane, ca într-un final să descopere că era vorba de un dovleac, în care bărbatul sculptase o siluetă feminină. Juriul a căzut de acord că talentul său există, însă ar fi apreciat dacă acesta nu ar fi venit cu dovleacul „operat“ deja de acasă. Dan nu a mers mai departe.

Ramona Dragoste, în vârstă de 17 ani, a interpretat la nai melodia „Ciobănaşul singuratic“ a lui Gheorghe Zamfir. Ramona studiază naiul de un an. Juriul i-a apreciat talentul, dar are aştepări mai mari de la ea pe viitor. Andra a pus micile greşeli de interpretare pe seama emoţiilor, spunând: „Eu chiar cred că acasă melodia asta ţi-a ieşit mai bine decât aici.“ Mihaela a încurajat-o: „Mă bucur că ai venit cu ce ai vrut tu să exprimi“, iar Andi a făcut referire la numele ei special de familie: „Astazi, mie mi-ai arătat ca ai cântat cu numele de familie“. Florin Călinescu i-a acordat „da-ul“ său, dar a spus că are aşteptări mai mari pentru etapa următoare. Cu toate acestea, a trecut mai departe cu patru de „da“.

ramona dragoste
ramona dragoste

Victor Sas (26 de ani) lucrează într-o fabrică de airbag-uri. Parinţii nu-l susţin în talentul său, cel de a face beatbox, însă juriul a fost impresionat mai ales când tânărul a început să îmbine beatbox-ul cu suntele unei muzicuţe. Mihaela a spus că nu este impresionată de beatbox, în general, dar că i-a plăcut momentul lui Victor, în special pentru faptul că a adus şi muzicuţa. Florin Călinescu a prins momentul să o ironizeze: „E fată de la ţară, a cucerit-o muzicuţa“. Andi a fost impresionat de acelaşi element: „A fost ca echipa naţională. A jucat foarte bine în repriza a doua. Când a scos muzicuţa s-a schimbat totul pentru că s-a diferenţiat“. Victor a mers în etapa următoare.

victor sas
victor sas

Vitalie Eremia, în vârstă de 31 de ani, a prezentat un număr de echilibristică pe sârmă. Momentul său a atins punctul culminant când, pe aceeaşi sârmă, s-a urcat pe o scară, ţinând pe toată lumea cu sufletul la gură. Mihaela l-a apreciat: „Eşti foarte simpatic. Mie îmi plac la nebunie bărbaţii care sunt echilibraţi, chiar şi pe o sârmă.“ Şi Andra i-a apreciat momentul: „Mi-a plăcut foarte mult. Eu nu o să pot să fac niciodată aşa ceva.“ Andi a fost de părere că momentul a fost unul dificil: „E pentru prima oară când vedem un număr de echilibru pe o sârmă care nu e întinsă, lucru care face numărul şi mai greu.“ Vitalie a mers mai departe cu acordul celor patru membri ai juriului.

vitalie eremia
vitalie eremia

Trupa Trarta, formată din şase membri, susţine că muzica lor abordează folclorul românesc în combinaţie cu genuri muzicale specifice altor zone ale lumii. Andi a declarat că îi place această nouă formulă muzicală: „E o bună variantă să-i arăţi publicului şi altceva“. Mihaela: „Cu tot respectul pentru cine sunteţi şi ce faceţi, răspunsul meu este nu“. Cu toate acestea, trupa a primit acordul celorlalţi membri ai juriului de a merge mai departe.

truap trarta
truap trarta

Trupa Mad House este formată din doi tineri care cântă rap şi sunt convinşi că versurile sunt cel mai important lucru într-o melodie. Au venit cu un mesaj puternic şi au cântat pentru părinţii care şi-au lăsat copiii în ţară, plecând la muncă în străinătate. Andra: „La început mi s-a părut prea usoară linia, dar spre final a început să-mi placă.“ Andi a completat: „Este evident că momentul vostru a crescut în momentul în care au apărut şi alte secrete pe lângă versuri“. Florin: „Eu vă ambiţionez cu un «nu»“. Trupa a mers mai departe cu trei de „da“.

trupa mad house
trupa mad house

Chelariu Mihai (23 de ani) a venit la „Românii au talent“ cu o vioară şi a luat juriul prin surprindere. Mihai a făcut atmosferă prin interpretarea originală a unor piese de muzică uşoară, având şi un joc de scenă mai special. Mihaela a apreciat momentul: „O supriză foarte plăcută, mulţumesc pentru spectacol“. Andra şi Florin, pe de altă parte, au fost de acord că momentul ar fi trebui concentrat mai mult pe muzică decât pe mişcarea scenică. Andra: „Mi-ar fi plăcut să-ţi pui mai mult amprenta pe cântat decât pe show“. Florin: „Te-ai concentrat prea mult pe expresia corporală“. Florin a zis „nu“, dar Mihai a trecut mai departe cu trei de „da“.

chelariu mihai
chelariu mihai

Lavinia Ioniţă (19 ani) a interpretat melodia „Rise like a phoenix“, cu care Conchita Wurst a câştigat Eurovisionul în urmă cu doi ani. Juriul a considerat că deşi are calităţi vocale, ar trebui să renunţe la stilul întâlnit la festivaluri de tipul Mamaia. Andra: „Sfatul meu pentru tine e să uiţi de acele concursuri.“ A primit trei de „da“, chiar dacă Mihaela nu a vrut să o trimită în etapa următoare.

Grupul Resurrectio, format din 15 membri, a cântat cu ajutorul unor pahare cu care au ţinut ritmul piesei. Florin Călinescu nu a fost impresionat de talentul lor, însă Andi a spus că îi plac oamenii care îndrăznesc şi care concurează măcar pentru premiul de originalitate. Au mers mai departe cu trei de „da“.

resurrectio
resurrectio

Diandra Bancu, în vârstă de 12 ani, a cântat melodia „Ciocârlia“, în variantă diferită şi modernă. A uimit juriul cu trilurile ei. Opinia lui Andi a fost că tinerii ar trebui să nu se mai lase influenţaţi de sugestiile îndrumătorilor lor şi să cânte ceea ce-i reprezintă: „Am auzit acum remixată «Ciocârlia», mai urmează să aud «Treceţi batalioane române Carpaţii». Mulţi copii nu au şansa să vină să arate talentul pe care îl au pentru că peste drum se lovesc de nişte sugestii care mai mult îi încurcă decât să-i ajute“. Florin a încurajat-o: „Ai putea să fii o extraordinară cântăreaţă de operă peste vreo cinci-şase ani. Diandra a mers mai departe cu patru de „da“.

diandra bancu
diandra bancu

Trupa The wolf amoung us, compusă din şapte membri, s-a format special pentru acest concurs şi a venit cu un moment de street dance. Andi a spus că momentul a fost impecabil, de aceeaşi părere au fost şi cele două membre ale juriului, însă Florin Călinescu a fost de părere că din acest dans au lipsit elementele aeriene şi le-a spus „nu“. Totodată, Andi a avut şi o remarcă la adresa lui Călinescu: „Bă, Florincă, dar eşti cam pretenţios dacă aştia au fost de «nu»“. Dansatorii au mers în etapa următoare cu trei de „da“.

the wolf amoung us
the wolf amoung us

Ionuţ Munteanu (24 de ani) s-a prezentat pe scenă cu o tubă la care nu se prea pricepea să cânte, încercând să inducă juriul în eroare. La scurt timp a făcut dovada talentului său când a început să cânte o piesă rap. Mihaela s-a declarant impresionantă de schimbarea de situaţie: „Când te-am văzut cum cânţi la tuba aia, eram pregătită să apăs butonul. M-a impresionat tare schimbarea bruscă.“ Florin: „Ce-ţi trebuia prostia asta? În hip-hop sunt nişte băieţi hotărâţi, nu nişte panseluţe“. Andra: „Ai un timbru special şi asta e important pentru mine“. Ionuţ a mers în etapa următoare.

Trupa Rustin Dust este formată din cinci liceeni pasionaţi de muzică. Au interpretat o melodie rock, compoziţie proprie. Nicky, baiatul simpatic şi energic de la chitară, a atras atenţia juriului. Florin: „Seamănă foarte tare cu Prigoană când era tânăr şi tot aşa de zbuciumat, când lucra el la IMGB“. Juriul le-a apreciat talentul şi creativitatea şi i-a trimis în etapa următoare.

rustin dust
rustin dust

Momentul inedit care a stârnit amuzament şi, deopotrivă, „suferinţă“ la masa juriului a venit din partea unei doamne îmbrăcată în straie populare care a cântat melodia „Ave Maria“. „Talentul“ ei i-a făcut pe Andi, Andra şi pe Mihaela să nu mai reziste şi să apese butoanele pentru a-i opri momentul, însă Călinescu a ţinut să o asculte până la capăt, făcându-se că doarme, spre disperarea colegilor de la masa juriului. Când femeia a terminat, Florin, evlavios, a făcut o glumă în stilul caracteristic: „Oameni necredincioşi, păgâni, atei, de asta se întâmplă cu ţara asta ce se întâmplă. Nu puteţi să staţi la o slujbă până la capăt.“

Un moment special a fost cel prezentat de Bontea Florin, în vârstă de 29 de ani, care se ocupă de canalizare. Deşi nu a avut un început promiţător şi juriul deja îşi făcuse o primă impresie, acesta a lăsat pe toată lumea mută de uimire când a început să execute nişte mişcări complicate de breakdance, învârtindu-se în cap, stând în mâini şi făcând tot felul de flick-flack-uri. Mihaela şi Andi s-au ridicat în picioare pentru a-l aplauda. Florin a început să danseze la 14 ani, fiind un fan înrăit al trupei Simplu, de la care a învăţat mişcările pe care le ştie acum. Tânărul locuieşte într-o baracă şi spune că a fost bolnav şi s-a vindecat prin dans. Mihaela a fost profund impresionată de talentul lui, având în vedere că a trăit în condiţii grele, fără să aibă susţinere financiară: „Mă interesează foarte tare, ca jurat, să dau o şansă oamenilor simpli, care n-au avut nicio altă şansă în viaţă, oameni care au un talent autentic, pentru care muncesc din greu. Cred în astfel de români talentaţi. Foarte tare!“, a spus Mihaela. Andra s-a declarat şi ea uimită: „M-ai impresionat şi mi-ai demonstrat că nu trebuie să judeci omul după prima apariţie.“ Andi: „Eşti foarte tare, bravo!“ Cu toate acestea, Florin a spus „nu“, „din motive strategice“, după cum a afirmat. Florin a mers în etapa următoare.

bontea florin
bontea florin

Alis Făiniţă (17 ani) a cântat, spre surprinderea juriului, piesa „Copacul“ a lui Aurelian Andreescu, în varianta de operă. „Dacă tot ai vocea asta, de ce nu ai luat o piesa dintr-o operă? Sunt uimit“, a spus Florin. Andra: „Am simţit nu numai o voce caldă şi bună, ci şi o voce experimentată“. „După părerea mea, Alis ne-a arătat tuturor ce înseamnă, totuşi, şcoala. A fost destul de clar de la prima frază, mergi în etapa următoare cu patru de «da»“, i-a spus Andi.

alis fainita
alis fainita

Nadara Gipsy Band, a venit să cânte muzică lăutărească. Alexandra, vocea trupei, s-a născut în Franţa, dar s-a mutat în România, după ce a făcut cinci ani pe drum, cu căruţa, alături de o trupă de circ. Trupa de lăutari a facut publicul şi membrii juriului să danseze şi a umplut sala de voie bună. 

nadara gipsy band
nadara gipsy band

Marcel Puchin, în vârstă de 60 de ani, este profesor universitar la Universitatea din Craiova. A venit la „Românii au Talent“ cu un instrument pe care l-a numit „maşina de minţit şi detectorul de prostie“. Cu toate acestea, a uitat instrumentul pe o masă şi a început să recite o poezie umoristică, compusă de el. Momentul nu i-a impresionat pe membrii de la masa juriului, Andra spunându-i că este mai potrivit la catedră, decât pe scenă. Călinescu s-a declarat dezamăgit că a fost păcălit de început şi că profesorul nu s-a mai folosit apoi de „maşina de minţit“. Totodată, a avut un comentariu savuros: „52 de ani a trebuit să aştept să-i spun şi eu unui profesor de fizică: «4!»“

Andrei Pascariu, un băieţel simpatic de opt ani, a venit la „Românii au talent“ hotărât să cânte la pian şi la harpă şi să câştige marele premiu. Cu o voce sfioasă, acesta a spus, spre amuzamentul tuturor, că se teme de Florin Călinescu: „Din juriu mie îmi e frică de cel care a venit nou-nouţ, pare puţin cam bătrân şi mi-e frică să nu mă certe dacă greşesc“. Harpa lui Andrei a făcut senzaţie, fiind una specială, tehnologizată cu raze în loc de corzi, o invenţie a tatălui său agricultor. La sfârşit, Călinescu a mers să dea mâna cu cel mic pentru a-i arăta că nu are de ce să se teamă. „Te rog să nu uiţi că ţi-am strâns mâna şi să-mi ţii şi mie un scaun pe la Paris, Londra, New York, Berlin şi pe unde o să mai cânţi. Bravo!“, i-a spus Călinescu. Cum era de aşteptat, Andrei a trecut în etapa următoare.

image
TV



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite