Familia Simpson se autoironizează după ce a prezis preşedinţia lui Donald Trump în urmă cu 16 ani: „E naşpa să ai dreptate!“ VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Bart Simpson este supărat că previziunile s-au adeverit FOTO FOX
Bart Simpson este supărat că previziunile s-au adeverit FOTO FOX

După ce în urmă cu 16 ani au prezis că Donald Trump va fi preşedintele Statelor Unite ale Americii, producătorii serialului animat „Familia Simpson/The Simpsons“ au revenit cu un nou episod în care îşi exprimă regretul că au avut dreptate.

În debutul episodului difuzat duminică – primul după victoria lui Donal Trump – Bart Simpson este încruntat în timp ce scrie obsesiv pe tablă: „e naşpa să ai dreptate“. 

Echipa serialului „Familia Simpsons“ a confirmat că este o referinţă la episodul „Bart în viitor/ Bart to the Future“ (sezonul 11), care a fost difuzat pe data de 19 martie 2000. „Ne actualizăm predicţia din 2000 cu privire la preşedinţia lui Trump“, a fost mesajul publicat pe Twitter.

Prima aluzie la o posibilă victorie a lui Trump a apărut în urmă cu 16 ani, iar mai târziu s-a reluat această idee într-un alt clip numit „Trumptastic Voyage“. 

Potrivit Daily Mail, creatorul îndrăgitului serial, Matt Groening, a declarat: „Trump a fost, desigur, cel mai absurd nume substituent al unei glume la care ne-am putut gândi la acea vreme, iar asta încă este adevărat. E dincolo de satiră.“

Dan Greaney, unul dintre scenarişti, a explicat în campania prezidenţială cum a luat naştere episodul din 2000, precizând că a reprezentat un „avertisment pentru americani, a părut ca ultimul pas logic înaintea atingerii nivelului cel mai de jos, a fost în concordanţă cu imaginea unei Americii care o ia razna.“

Preşedinţia lui Trump a fost prezisă de Bart, căruia i se oferă posibilitatea de a vedea viaţa sa peste exact 30 de ani şi astfel descoperă o ţară îngenuncheată de proasta gestionare financiară. Universul alternativ relevă faptul că Trump părăseşte Casa Albă lăsând America cu datorii uriaşe şi având drept unică alternativă ajutorul extern din Europa şi China.

Singura persoană care poate salva Statele Unite este nimeni alta decât noul preşedinte, în persoana Lisei Simpson. În ciuda ambiţiilor sale nobile, cea mai mare sarcină a ei devine salvarea naţiunii din datoria paralizantă. În acel episod, Lista este surprinsă la Casa Albă în timp ce spune: „Am moştenit o criză de buget pe cinste din partea preşedintelui Trump. Cât de rău poate fi?“ Echipa ei o informează că ţara este sfărmată din cauza predecesorului, ulterior fiind forţată să anunţe o majorare de impozite în încercarea de a îndrepta greşelile lui Trump.

Dar în cele din urmă naţiunea este salvată de Bart, un muzician ratat, care îşi foloseşte capacitatea de a evita plata datoriilor pentru a câştiga o amânare pentru America.

În luna august a acestui an, The Simpsons a lansat un scurt clip video parodiind faimosul „3am call“, lansat în timpul campaniei lui Clinton din 2008. De această dată, în filmare apar atât Clinton, cât şi Trump care reacţionează la apelurile de urgenţă, şi în acelaşi timp sunt luate în derâdere o mulţime de aspecte, de la temperamentul lui Trump, până la mesajele lui de pe Twitter.

La scurt timp după lansarea controversatei campanii a lui Donald Trump, The Simpsons a lansat un alt video în care republicanul este în prim plan alături de Homer, care este plătit cu 50 de dolari pentru a-l susţine pe Trump, o aluzie la acuzaţiile din viaţa reală potrivită cărora învingătorul ar fi  plătit pentru sprijin.

Triumful republicanului Donald Trump în faţa democratei Hillary Clinton pune capăt celor opt ani de dominare democrată a Casei Albe.   

„Familia Simpson/ The Simpsons“ va doborî recordul de longevitate pentru un serial de televiziune din Statele Unite, după ce producătorii de la postul Fox au anunţat că sezoanele 29 şi 30 ale serialului animat sunt în pregătire.

Serialul a debutat sub forma unui segment umoristic în emisiunea „The Tracey Ullman Show“. Întrucât s-a dovedit extrem de popular în rândul telespectatorilor, producătorii au decis ca „Familia Simpson“ să devină un serial independent, care a început să fie difuzat în decembrie 1989.

Producţia prezintă aventurile membrilor unei familii din clasa de mijloc americană - Homer, Lisa, Bart şi Lisa Simpson. „The Simpsons“ ironizează aproape tot ce ţine de cultura populară americană, majoritatea personajelor fiind stereotipuri. Adorat de critici şi simpatizat de public, serialul „The Simpsons“ a câştigat de-a lungul anilor un număr impresionant de trofee, inclusiv 31 Primetime Emmy şi 30 premii Annie, a fost desemnat cel mai bun serial TV din secolul al XX-lea de jurnaliştii de la revista „Time“  şi a primit o stea pe Walk of Fame în anul 2000.

TV



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite