Premiile Oscar 2022. Lista completă a câştigătorilor FOTO

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Will Packer .   Foto Gettyimages
Will Packer .   Foto Gettyimages

Gala premiilor Oscar 2022 a debutat cu Beyonce care a cântat piesa "Be Alive", aflată pe coloana sonoră a filmului "King Richard". Cele trei gazde de anul acesta ale celebrului eveniment sunt Amy Schumer, Wanda Sykes şi Regina Hall.

Gala Premiiilor Oscar a ajuns la a 94-a ediţie. Anul acesta gala se desfăşoară ca înainte de pandemie, la teatrul Dolby din Los Angeles, cu prezenţa fizică a invitaţilor. Cei invitaţi la decernarea premilor Oscar trebuie să prezinte înainte două teste PCR negative.

Citeşte şi: Moment şocant pe scena Premiilor Oscar 2022. Will Smith l-a lovit pe Chris Rock după o glumă făcută pe seama soţiei sale VIDEO

GALERIE FOTO

Lista câştigătorilor:

Cel mai bun film: "CODA"

Este prima peliculă cu actori cu deficit de auz care câştigă Oscarul pentru "cel mai bun film". 

Cea mai bună actriţă: Jessica Chastain (The Eyes of Tammy Faye)

”Mulţumesc regizorului, care a creat un spaţiu care a încurajat creativitatea. Am ieşit dintr-o perioadă grea, suntem puşi în faţa unor legi discriminatorii, milioane de civili din lume sunt victimele violenţei, în aceste clipe mă gândesc la Tammy şi la iubirea pe care a avut-o. Toţi cei care se simt singuri, vreau să ştiţi că sunteţi iubiţi pentru ceea ce sunteţi cu adevărat”, a spus Jessica Chastain.  

Cel mai bun actor: Will Smith (King Richard)

”Richard Williams a fost un apărător al familiei sale. În acest moment al vieţii mele, sunt copleşit de ceea ce trebuie să fiu. Prin acest film, am putut să le protejez pe actriţele care au jucat alături de mine. Sunt chemat să iubesc oamenii şi să îi protejez. Ştiu că, pentru a face ce facem noi, trebui să accepţi că oamenii nu te vor respecta, trebuie să te prefaci că e ok. Vreau să mulţumesc familiei Williams. Vreau să îmi cer scuze Academiei. Aceste este un moment frumos, nu plâng că am câştigat un premiu, ci pentru că am atins oameni”, a spus Will Smith, în lacrimi.

Cel mai bun regizor: Jane Campion

”Multă iubire pentru ceilalţi regizori nominalizaţi. Îmi place să regizez pentru că mă adâncesc în poveste. Partea bună e că nu sunt singură”, a spus Jane Campion.

Cel mai bun cântec: Billie Eilish şi Finneas - No time to die, de pe coloana sonoră a filmului din seria James Bond

”E de necrezut. Mulţumesc familiei 007”, a spus Billie Eilish.

Cel mai bun documentar: Summer of Love

Cel mai bun scenariu adaptat: Sian Heder (CODA)

”A fost un film de independent şi a fost foarte greu să îl fac. Vreau să mulţumesc festivalului Sundance, Apple. M-a schimbat complet această experienţă, ca om şi ca regizor. Vreau să mulţumesc tuturor cu deficit de auz şi copiilor din familiile cu deficit de auz”, a spus regizoarea Sian Heder.  

Cel mai bun scenariu original: Kenneth Branagh (Belfast)

”E o onoare enormă pentru familia mea. E un tribut incredibil pentru un oraş incredibil. Nu îi vom uita niciodată pe cei care au pierit în oraşul Belfast”, a spus Kenneth Branagh.  

Cel mai bun film internaţional: pelicula japoneză "Drive my car"

”Vreau să mulţumesc membrilor Academiei şi tuturor celor care au adus filmul în SUA. Şi actorilor care se află aici şi celor care nu se află acum în sală”, a spus regizorul Ryusuke Hamaguchi.

Cel mai bun actor în rol secundar: "Troy Kotsur pentru rolul din CODA"

”E incredibil că sunt aici. nu îmi vine să cred. E incredibil că filmul nostru a ajuns în întreaga lumea. Vreau să mulţumesc tuturor teatrelor pentru persoane cu deficit de auz, unde am putut să joc. Sian Heder, tu eşti podul nostru între lumea celor care nu aud şi celor care aud. Tata a fost cel mai bun vorbit de limbajul semnelor, dar a rămas paralizat de la gât în jos. Tată, îţi mulţumesc. Acest premiu e pentru comunitatea persoanelor cu deficit de auz”, a transmis actorul Troy Kotsur.  

Cel mai bun film de animaţie: "Encanto"

”Sunt aşa mândră că sunt parte a acestui film care aduce în prim plan personaje diverse, în care se poate regăsi orice”, a declarat producătoarea Yvett Merino.

Cea mai bună regie de imagine: Gred Fraser pentru filmul Dune

Ariana deBose a câştigat primul premiu al serii la categoria "cea mai bună actriţă în rol secundar" pentru interpretarea din remake-ul "Weste Side Story", de Steven Spielberg.

O parte dintre premii, cele pentru partea tehnică, dar şi pentru filmele de scurt metraj, au fost acordate înainte de începerea ceremoniei principale. Iată câştigătorii: 

Cea mai bună editare: Joe Walker, "Dune"

Cel mai bun machiaj şi păr: Justin Raleigh, Stephanie Ingram, Linda Dowds, "The Eyes of Tammy Faye"

Cel mai bun sunet: Mac Ruth, Mark Mangini, Theo Green, Doug Hemphill, Ron Bartlett, "Dune"

Cea mai bună regie de platou: Patrice Vermette, "Dune"

Cea mai bună coloană sonoră: Hans Zimmer, "Dune"

Cel mai bun film de scurt metraj: The Long Goodbye

Cel mai bun film animat de scurt metraj: The Windshield Wiper

Cel mai bun film documentar de scurt metraj: The Queen of Basketball

Filme



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite