Adevărul Live, ora 14.00. Planurile Filarmonicii „George Enescu“ pentru Festival
0Filarmonica „George Enescu“ este responsabilă cu mai multe momente de excepţie în cadrul celei de-a XXII-a ediţii a Festivalului „George Enescu“. Andrei Dimitriu, directorul general al instituţiei, şi Iosif Ion Prunner, pianist şi dirijor al Corului Academic al Filarmonicii vorbesc, la Adevărul Live, de la 14.00, despre producţiile pe care le-au pregătit.
INTRĂ ÎN DISCUŢIE şi urmăreşte emisiunea în modulul Adevărul LIVE
Adevărul Live continuă seria emisiunilor dedicate Festivalului Enescu. Până acum, directorul de comunicare Oana Marinescu şi directorul executiv al Festivalului şi Concursului „George Enescu“ au vorbit despre provocările celui mai aşteptat eveniment cultural din acest an, iar ministrul Culturii, Ionuţ Vulpescu, a explicat în ce fel se implică statul român în susţinerea Festivalului.
Invitaţii de miercuri, de la ora 14.00, sunt Andrei Dimitriu, directorul general al Filarmonicii „George Enescu“ şi Iosif Ion Prunner, pianist şi dirijor al Corului Academic al Filarmonicii. Cei doi vorbesc despre magia concertelor cu care Filarmonica vine la Festival, fie din poziţia administratorului de instituţie, fie din poziţia celui care se bucură de aplauze.
Cinci sunt prezenţele corului şi două cele ale orcehstrei în programul Festivalului „George Enescu“.
Andrei Dimitriu este cunoscut în calitate de director al Filarmonicii „George Enescu“, dar mai ales în calitate de meloman, care aşteaptă să-i asculte pe marii solişti şi dirijori. A absolvit Politehnica din Bucureşti şi a lucrat ca director comercial al IUC Griviţa, apoi ca director al Sind România. A fost Preşedinte Director General al Agenţiei Române de Dezvoltare şi Preşedinte Director General al Societăţii Române de Radio. Din martie 2010, este Director General al Filarmonicii „George Enescu”
Iosif Ion Prunner a absolvit Universitatea de Muzică din Bucureşti, iar în 1997 maestrul Cristian Mandeal i-a incredintat conducerea Corului Filarmonicii „George Enescu“. De asemenea, a fost solicitat sa dirijeze concerte sustinute de Orchestra simfonica si Orchestra de camera ale Filarmonicii. In 1991 a infiintat Fundatia si Orchestra de camera „Constantin silvestri“, iar in 1996 a fost directorul Concursului international de dirijat cu acelasi nume. Din 1997, preluand traditia Filarmonicii „George Enescu“ de a sprijini orchestra semiprofesionista a medicilor din Bucuresti, conduce activitatea acesteia. In 2003 i s-a conferit pentru intreaga activitate Ordinul Meritul Cultural in grad de Cavaler.