Intermedicas : 95% din pacienţii români nu ştiu că au dreptul prin lege la o a doua opinie medicală

Intermedicas :
95% din pacienţii români nu ştiu că au dreptul prin lege
la o a doua opinie medicală

Investigaţiile medicale cu aparatură de înaltă performanţă sunt extrem de utile în bolile oncologice

Pacientul român are dreptul prin lege la o a doua opinie medicală, iar, în acest sens, poate solicita, gratuit, o singură dată, înregistrările de înaltă performanţă a investigaţiilor medicale de tip CT, RMN şi inclusiv toate datele medicale ce îl privesc.

Ştiri pe aceeaşi temă

Prevederea legală introdusă de Parlament în Legea 46/2003 a trecut aproape neobservată, atât de pacienţi, dar şi de medici, potrivit unui comunicat al Intermedicas, clinică de second opinion din România.

Aşa cum relevă un studiu realizat de aceasta, 95% din pacienţii  români, adică peste 4 milioane de pacienţi anual, nu ştiu că au dreptul să solicite second opinion  atunci când un diagnostic necruţător se abate asupra lor. 

„În România, peste 50.000 de decese sunt înregistrate anual din cauza cancerului şi mai puţin de 1% solicită second opinion. De aceea, prin serviciul de Second Opinion şi prin comisia Tumor Board ne-am dorit să aplicăm şi în România practici medicale de succes din afară, care pot creşte semnificativ rata de supravieţuire a pacienţilor şi totodată să încurajăm colaborările interdisciplinare pentru cazurile complicate”, a spus Ana-Maria Marian, managing partner  Intermedicas.

Tumor Board reuneşte la Intermedicas o echipă  de medici români şi străini, care diagnostichează cu mare certitudine şi identifică tratamentul eficient, astfel încât pacientul beneficiază de cea mai bună îngrijire medicală posibilă. De cele mai multe ori, aceasta se dovedeşte salvatoare de vieţi.

Cercetarea Intrermedicas a fost realizată pe un eşantion de peste 600 de repondenţi şi a relevat faptul că : 89% din pacienţi susţin că nu apelează la second opinion din respect sau frică pentru medicul care a dat primul diagnostic; 87% din pacienţi apelează la Internet ca sursă de second opinion; 78% se bazează pe medicii care au dat rezultate bune in cazul familiei sau al prietenilor.

 

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările