Un nou simptom COVID-19 a fost descoperit de un expert britanic

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Testare sânge pentru anticorpi COVID-19 Universitatea din Washington FOTO Karen Ducey/Getty Images
Testare sânge pentru anticorpi COVID-19 Universitatea din Washington FOTO Karen Ducey/Getty Images

Un cercetător britanic a descoperit faptul mai mulţi pacienţi infectaţi infectaţi cu noul coronavirus acuză un nou simptom: „limba COVID”.

Cercetătorul britanic Tim Spector spune că în cazul unora dintre pacienţi au apărut afte dureroase, abcese şi ulceraţii pe limbă care ar fi legate tot de COVID, relatează Euronews.

„Limba COVID” ar putea face parte dintr-o gamă întreagă de simptome mai puţin întâlnite, care tocmai de aceea riscă să fie mai puţin luate în seamă, aşa cum sunt şi iritaţiile pielii sau modificările la nivelul palmelor şi tălpilor, cunoscute mai degrabă ca „degetele COVID”.

„Am adunat date de la 4,5 milioane de oameni din trei ţări care ne-au descris simptomele şi am depistat până acum peste 20 de simptome de COVID, între care unele rare, care nu au fost observate până acum”, a declarat profesorul Tim Spector. El estimează că o treime dintre pacienţii care au făcut COVID au dezvoltat astfel de simptome nespecifice.

Limba COVID Foto

Limba COVID Foto: British Association of Dermatologists/John Wiley and Sons via NBC News

„Limba COVID” este atunci când aspectul ei este ca şi cum ar fi „răzuită”, ca si cum ar lipsi mici bucăţele din ea sau ca şi cum ar face nişte solzi. Adesea limba poate să aibă un aspect încărcat, cu asperităţi, şi să fie acoperită de un strat de o altă culoare, alb-gălbuie, care nu iese la periaj. Este ceea ce se numeşte „limba geografică” (o afecţiune inflamatorie, limba are aspect de hartă, acoperită cu nişte pete roşiatice)  De multe ori, este vorba despre un simptom dureros, spune profesorul britanic. 

Uneori, „limba COVID” se asociază cu iritaţii şi mâncărimi pe piele, dar cel mai adesea „limba COVID” apare după ce pacientul dezvoltă deja câteva simptome clasice, a explicat expertul. El a constatat că mai puţin de 1 din 100 de pacienţi au avut „limbă COVID”, dar spune că proporţia ar putea fi mai mare, dacă oamenii îşi dau seama că este, totuşi, un simptom asociat cu COVID.

Sănătate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite