Ecografii recomandate la femei, bărbaţi, copii, vârstnici. După vârsta de 30 de ani, examinarea sânilor e vitală

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ecografia poate depista boli grave în stadii incipiente FOTO Shutterstock
Ecografia poate depista boli grave în stadii incipiente FOTO Shutterstock

În prezent, ecografia este una dintre cele mai utilizate metode de diagnosticare, deoarece oferă informaţii detaliate, valoroase, despre sănătatea organelor interne. Când sunt completate şi de alte teste medicale, ecografiile pur şi simplu îţi pot prelungi viaţa. Iar toamna poate fi acea perioadă specială a anului, când este indicat să verifici sănătatea corpului tău cu ajutorul ecografiilor.

Indiferent de zona corpului scanată, ecografia oferă informaţii de mare precizie şi are ca scop detectarea unor eventuale afecţiuni. În cazul investigaţiei, specialistul utilizează un dispozitiv portabil, care atunci când intră în contact cu pielea, produce unde ultrasonore cu frecvenţă înaltă.

Cu imaginile ecografice obţinute, medicul stabileşte un diagnostic rapid, deoarece ecograful transmite în timp real informaţia, cu ajutorul ultrasunetelor, prin diverse tipuri de ţesut. Bine de ştiut! Tehnica este neinvazivă şi poate fi repetată ori de câte ori este nevoie. Ecografia utilizează undele sonore de înaltă frecvenţă pentru a colecta imagini şi filmuleţe din interiorul corpului. Datele pot arăta structura şi mişcarea organelor interne, precum şi fluxul sangvin.

De câte tipuri sunt şi ce caracteristici au

Medicul specialist de medicină internă şi ecografie generală Oana Rusu precizează că ecografia este de mai multe tipuri, în functie de organele examinate la nivelul corpului uman, precum şi de frecvenţa ultrasunetelor folosită în examinare (se utilizează transductori sau sonde de examinare diferiţi).

Citeşte aici care sunt cele mai frecvente tipuri de examinare ecografică şi pe care le recomandă medicii pentru prevenţia unor boli grave.

Sănătate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite