Cele mai bune plante care combat problemele sexuale masculine

Cele mai bune plante care combat problemele sexuale masculine

Preparatele din plante îmbunătăţesc viaţa sexuală a bărbaţilor pe termen lung FOTO: Shutterstock

După 50 de ani, ba chiar şi mai devreme, bărbaţii resimt procesul de înaintare în vârstă în special în sfera performanţelor sexuale. Mulţi îşi doresc să încerce mica pilulă albastră, însă aceasta are reacţii adverse importante. De ce nu ar încerca remediile naturale, la fel de benefice, dar mai puţin riscante?

„Medicamentele naturiste care sunt utile în caz de impotenţă de diferite cauze au acţiune care se instalează în timp, necesitând administrare prelungită, dar sunt în general lipsite de efectele adverse ale medicaţiei alopate“, explică medicul de familie Ruxandra Constantina, cu competenţe în apifitoterapie, de la Clinica Med-As, din Bucureşti.

Ginkgo biloba, bun pentru circulaţie

Lipsa unei circulaţii sangvine intense în zona genitală este una dintre principalele probleme care duc la instalarea tulburărilor de erecţie, atrag atenţia specialiştii. Ginkgo biloba este o plantă recunoscută pentru capacitatea de a combate această problemă, deoarece dilată vasele de sânge din zona genitală, stimulează circulaţia locală şi, implicit, favorizează o mai bună irigare a penisului.

În plus, ginkgo biloba creşte şi fluxul sangvin care ajunge la creier, care este considerată principalul „organ sexual“ atât în cazul bărbaţilor, cât şi la femei. Suplimentele cu ginkgo biloba se găsesc în Plafare şi se iau trei pastile pe zi, în timpul mesei.

Înainte de a începe tratamentul, este bine să consulţi un specialist, deoarece această plantă poate interacţiona cu medicamentele anticoagulante.

Ginsengul alungă stresul

În timp ce ginkgo biloba „rezolvă“ problemele de erecţie, ginsengul acţionează împotriva stresului, alt factor important care afectează virilitatea bărbaţilor trecuţi de 50 de ani. De fapt, ginsenozidele, substanţele de bază din rădăcina de ginseng cresc activitatea glandelor suprarenale, care eliberează în organism o cantitate mare de neurotransmiţători ce reduc nivelul stresului şi determină corpul să intre într-o stare profundă de relaxare.

Cum această relaxare nu este benefică pentru o viaţă sexuală activă, în acelaşi timp, ginsengul creşte tensiunea arterială, astfel încât să pună sângele în mişcare. Se iau una-două capsule cu ginseng de trei ori pe zi.

Bărbaţii care suferă de hipertensiune arterială ar trebui să consulte un medic înainte de a lua suplimente cu ginseng.

„Concomitent cu adminstrarea pe cale orală (sub formă de capsule sau tincturi) se pot folosi şi unguente cu aplicare locală“, recomandă dr. Ruxandra Constantina.

Arginina sporeşte fertilitatea

Acest aminoacid are ca prinicipal beneficiu sporirea fertilităţii masculine, prin creşterea cantităţii de spermă. Sursele cele mai importante de arginină sunt nucile, porumbul, ciocolata, orezul brun, făina de ovăz, stafidele, seminţele de susan şi de floarea soarelui.

Un studiu realizat la Universitatea din Tel Aviv a scos la iveală că o treime din bărbaţii impotenţi care au luat câte un gram de arginină de trei ori pe zi timp de şase săptămâni şi-au îmbunătăţit viaţa sexuală.

Arginina are cele mai bune rezultate în cazul bărbaţilor cu probleme de potenţă legate de tulburări circulatorii.

Seminţele de frasin cresc potenţa

Pentru tulburările de libido, pentru impotenţă, dar şi pentru infertilitate, specialiştii recomandă extractul din seminţe de frasin.

Printre proprietăţile acestui remediu se numără şi prevenirea îmbătrânirii sexuale premature şi tratarea simptomelor andropauzei. Se administrează între 30 şi 50 de picături de extract, adică 1-2 ml o dată sau de două ori pe zi.

Iarba ţapului, cea mai bună

Această plantă este un remediu folosit cu succes în disfuncţiile erectile de chinezi în Antichitate şi care a fost redescoperită de cercetătorii italieni. Potrivit studiilor recente, iarba ţapului este chiar mai eficientă în tratamentul impotenţei decât pilula albastră.

Explicaţia specialiştilor este că, în timp ce efectele pastilelor pentru potenţă sunt doar de moment, după administrarea suplimentelor cu iarba ţapului, rezultatele sunt de durată.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările