Vinetele scad colesterolul şi ajută la menţinerea greutăţii. Cum trebuie gătite ca să nu ajungă bombe calorice

Vinetele scad
colesterolul şi ajută la menţinerea greutăţii. Cum trebuie gătite ca să nu
ajungă bombe calorice

Pătlăgelele vinete au un gust amărui atunci când sunt în stare crudă

Vinetele sunt legume bogate în vitamine şi minerale, precum şi surse excelente de fibre alimentare. În plus, pot fi preparate atât sub formă de salată, cât şi coapte în cuptor sau pe grătar.

Ştiri pe aceeaşi temă

 Vinetele conţin puţine calorii, carbohidraţi şi foarte multă apă. Potrivit „Abecedarului de nutriţie“ această legumă este bogată în fitochimicale despre care se crede că previn cancerul.

Pătlăgelele sunt surse bogate de vitamina B1, şi B6, potasiu, cupru, magneziu şi mangan.

Studiile făcute până acum s-au axat pe studiul pigmentului care-i şi dă culoarea şi care este un puternic antioxidant care protejează acizii graşi esenţiali benefici pentru sănătatea creierului, dar care ajută şi la eliminarea excesului de fier din corp. Altminteri, fierul este un nutrient esenţial care ajută la transportul oxigenului în sânge, întăreşte sistemul imunitar şi faborizează sinteza de colagen. Prea mult fier nu este însă recomandat.

Pentru că sunt bogate în fibre şi au puţine grăsimi, vinetele sunt recomandate în dieta de control a diabetului sau în supravegherea greutăţii.

Studiile iniţiale au arătat că substanţele prezente în vinete controlează absorbţia glucozei, reducând tensiunea arterială. Totodată, aceste legume ajută la reducerea nivelului colesterolului rău – LDL.

100 de grame de vinete conţin 27 de kilocalorii, 0 proteine, 6 grame de carbohidraţi şi 3,4 grame de fibre alimentare.

Salata de vinete cu adaos important de ulei sau de maioneză devine un aliment nerecomandat în dieta sănătoasă întrucât transformă alimentul dintr-unul sărac în calorii într-o adevărată bombă calorică. Acelaşi lucru e valabil şi în cazul vinetelor pane, prăjite în ulei după ce au fost trecute prin ulei şi făină.

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările