Cartofii prăjiţi îţi distrug ficatul. Ce efecte au cafeaua şi sarea

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Carnea tocată şi cartofii prăjiţi sunt tot ce poate fi mai rău pentru ficat. Consumul alimentelor bogate în grăsimi saturate îngreunează activitatea acestui organ. În timp, acesta se inflamează, apar leziuni şi, în final, ciroza.

Nu doar consumul exagerat de alcool ne poate duce la boli grave ale ficatului, dar şi anumite alegeri alimentare pe care le facem fără a lua în calcul efortul pe care acest organ îl face pentru a ne menţine sănătoşi.

Broccoli este o legumă care trebuie inclusă în dieta celor care ţin la sănătatea ficatului lor, potrivit  webmd.com. Unele studii arată că alimentele crocante protejează în faţa afecţiunilor nonalcoolice care pot afecta acest organ.

Cafeaua ne dă un start bun dimineaţa, dar are şi beneficii asupra ficatului. Studiile au arătat că un consum de 2-3 ceşti de cafea pe zi poate proteja în faţa daunelor produse de prea mult alcool şi o dietă necorespunzătoare. Alte cercetări sugerează că are efecte protective în faţa cancerului.

Ceaiul verde conţine antioxidanţi care reduc riscul în diferite tipuri de cancere, inclusiv de ficat. Se recomandă consumul fierbinte al acestui tip de ceai pentru a beneficia de mai mulţi antioxidanţi.

Unul dintre cele mai bune lucruri pe care îl putem face pentru sănătatea ficatului este să avem o greutate normală. Băuturile dulci trebuie înlocuite cu apă. În acest fel pot fi înlocuite multe calorii care nu-şi au locul în dietă.

Zahărul, în schimb, la fel ca şi dulciurile pot ptoduce adevărate dezastre. Şi asta pentru că ficatul este silit să convertească zahărul în grăsime. Dacă este suprasolicitat, produce multă grăsime care se depune acolo unde nu trebuie. Pe termen lung ne putem trezi cu ficat gras, astfel că faceţi un favor ficatului şi trataţi-l cu dulciuri doar ocazional.

Organismul nostru are nevoie de sare, mai ales vara când există pericolul deshidratării şi când aceasta ne ajută să menţinem lichidele. Atenţie însă la cantităţi pentru că o cantitate prea mare de sodiu în corp creşte riscul de fibroză, care este primul stadiu al leziunilor la ficat. Astfel, mâncarea procesată trebuie evitată, în favoarea celei proaspete. Şi un sfat util: îndepărtaţi solniţa de pe masă.

Viață sănătoasă



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite