Rusia a atacat zone rezidențiale din Harkov, în Ucraina. Sunt cel puțin 20 de răniți

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Rusia a efectuat marți o serie de lovituri aeriene asupra unor zone rezidențiale din orașul Harkov, din nord-estul Ucrainei, au anunțat oficiali locali, rănind cel puțin 20 de persoane.

Atac aerian la Harkov FOTO: Arhivă
Atac aerian la Harkov FOTO: Arhivă

Unul dintre locurile lovite a fost o clădire de 20 de etaje din centrul orașului, au declarat serviciile de urgență. Anterior, oficialii declaraseră că este vorba despre o clădire cu 12 etaje. Procurorii regionali au declarat că Rusia a folosit noile sale bombe ghidate UMPB D-30 în acel atac, scrie reuters.com.

Într-un alt loc, cel puțin 15 garaje din apropierea unei clădiri rezidențiale au luat foc după ce au fost lovite de bombele teleghidate, au adăugat procurorii.

Douăzeci de persoane au fost rănite și au avut o reacție de stres acut”, au precizat procurorii pe aplicația de mesagerie Telegram. Trei copii se numără printre ele.

Oleh Syniehubov, guvernatorul regional, a declarat că Rusia a lovit zonele rezidențiale din orașul Harkov de șapte ori pe parcursul zilei.

„Casa cuiva a fost aici, unde acum este o grămadă de pietre. Până când Rusia a distrus-o", a declarat ministrul ucrainean de interne Ihor Klymenko pe Telegram, postând o imagine de pe unul dintre site-uri.

Harkov, al doilea oraș ca mărime din Ucraina, și regiunea înconjurătoare sunt de mult timp ținta atacurilor rusești, dar loviturile au devenit mai intense în ultimele luni, lovind infrastructura civilă și energetică.

Președintele ucrainean Volodimir Zelenski a acuzat anterior Rusia că încearcă să reducă Harkovul la ruine.

Moscova neagă că a țintit în mod deliberat civili, dar mii de persoane au fost ucise și rănite în timpul invaziei la scară largă de 27 de luni în Ucraina.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite