Tăriceanu, după şedinţa cu Dăncilă şi Dragnea: „Nu se desfiinţează Pilonul 2. Vrem să avem o imagine clară asupra randamentului pentru banii de la pilon“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Viorica Dăncilă şi Liviu Dragnea. FOTO Inquam Photos
Viorica Dăncilă şi Liviu Dragnea. FOTO Inquam Photos

Liviu Dragnea şi Călin Popescu Tăriceanu, adică liderii coaliţiei PSD-ALDE, au fost la Palatul Victoria pentru o şedinţă de urgenţă cu premierul Viorica Dăncilă. După şedinţă, doar Tăriceanu a ieşit să anunţe faptul că Pilonul 2 nu se desfiinţează şi a criticat ultimul raport al Comisiei Europene, prezentat azi de reprezentanţa instituţiei în România.

UPDATE Călin Popescu-Tăriceanu, după şedinţa de la Guvern: „Am văzut că abundă atacuri la adresa premierului. Am fost să o asigur că  din partea noastră se va bucura de tot sprijinul. Am avut o discuţie mult mai largă şi pe alte subiecte. Am discutat despre autostrăzi, despre spitalele din reţeaua CFR şi despre spitalul Republican din Bucureşti“. 

Întrebat dacă sunt probleme în coaliţie, Tăriceanu a răspuns: „Cu ce am început să vă spun? Cred că am fost foarte clar. Acest demers are o încărcătură simbolică. Am vrut să arăt premierului că are acest suport necondiţionat. Actul de guvernare nu-mi este unul indiferent. Am ţinut să o felicit pe doamna Dăncilă pentru seriozitatea abordării“.

Şeful Senatului a negat şi faptul că Pilonul II s-ar putea se desfiinţeze: „N-am discutat despre Pilonul II de pensii. Nu se desfiinţează. Nu poate fi vorba de aşa ceva. A fost o greşeală din partea Comisiei de prognoză. Statul nu poate să fie complet detaşat cu ce se întâmplă la Pilonul 2. Vrem să avem o imagine clară asupra randamentului pentru banii de la Pilonul 2, care e impactul lor asupra economiei. Dau asigurare pentru cei care sunt în Pilonul 2 că nu se desfiinţează“, a mai spus Tăriceanu. 

Liderul ALDE a lansat un nou atac la adresa Bruxelles-ului, după apariţia unui nou raport al Comisiei Europene. „În România, când apare raportul CE e ca şi cum a coborât Dumnezeu pe Pământ“, a punctat Tăriceanu. 

UPDATE A plecat şi LIviu Dragnea de la Palatul Victoria. 

UPDATE Liderul ALDE, Călin Popescu-Tăriceanu, a plecat de la Guvern. Acesta nu a dat nicio declaraţie. 

UPDATE Liviu Dragnea şi Călin Popescu-Tăriceanu au ajuns la Palatul Victoria. 


Liderii coaliţiei de guvernare, Liviu Dragnea şi Călin Popescu-Tăriceanu, merg la Palatul Victoria pentru a sta de vorbă cu Viorica Dăncilă despre mai multe teme pe care nu există consens între PSD şi ALDE. Dăncilă a recunoscut faptul că la 13.30 are loc întâlnirea la Guvern. 

Printre temele pe care cele două partide au păreri diferite este şi cea a Pilonului II de pensii. Liderii ALDE susţin menţinerea Pilonului II, mai ales că acesta a fost înfiinţat pe vremea când premier era Călin Popescu Tăriceanu, iar ministru responsabil de înfiinţarea pilonului era Varujan Vosganian. 

Pe de altă parte, Liviu Dragnea a afirmat că nu se desfiinţează Pilonul II, dar ar putea să fie suspendate plăţile la acesta în lunile următoare. Decizia finală ar urma să aibă loc în urma „unei analize“. 

Întrebată despre ce va vorbi cu Dragnea şi Tăriceanu, Dăncilă nu a vrut să dea detalii, cerându-le reporterilor să îi între pe liderii PSD şi ALDE. 

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite