O nouă demisie din AUR: A fost încălcată promisiunea „fără traseişti, fără securişti, fără masoni”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Senatoarea AUR, Rodica Boancă, vicelider al grupului parlamentar, a anunțat în plenul Senatului că demisionează din partid, motivând a fost încălcată promisiunea „fără traseişti, fără securişti, fără masoni”.

FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
FOTO Inquam Photos / Octav Ganea

>>Vă informez că mi-am dat demisia din grupul parlamentar AUR din cauza încălcării „fără traseişti, fără securişti, fără masoni<<, a anunţat senatoarea.

„Am intrat în AUR pentru o politică nouă, acum fiind pus pe tavă sistemului, mă văd obligată să îmi dau demisia de onoare. Rămân senator independent, neafilita, în luptă cu sistemul. Dumnezeu să apere România”, a mai completat senatoarea. 

Rodica Boancă este vicelider al grupului AUR din Senat. 

Cu câți parlamentari rămââne AUR

Astfel, de la începutul actualei legislaturi, din AUR au plecat în total peste 10 aleși, după ce în luna aprilie rămâsese cu 36 de parlamentari, majoritatea continuând mandatul ca neafiliați la nivel parlamentar, dar și fără a se orienta spre altă formațiune, cu toate că au fost și cazuri cum e cel al lui Francisc Tobă, care a mers la Alianța pentru Patrie, patronată din umbră de Liviu Dragnea, după ce a fost demis.

Prima care a părăsit partidul AUR a fost senatoarea Diana Șoșoacă, activând ca neafiliată în Parlament, însă a schimbat pe parcursul anilor mai multe partide politice fără reprezentare în Legislativ. 

Alți doi membri, senatoarea Aelenei Evdochia și deputatul Aelenei Dănuț, au părăsit partidul în urma unui scandal cu acuzații la adresa președintelui de partid, Aelenei Dănuț fiind înainte și contracandidat al lui George Simion la președinția partidului.  

Alte nume care au părăsit formațiunea sunt Ciubuc Ciprian, Feodorov Lucian, Dumitru Focșa, Gavrilă Anamaria, Lască Mihai, Roman Nicolae și Rusu Daniel. 

Deși este reprezentată în Parlament, formațiunea politică nu are numărul necesar de semnături pentru a depune moțiuni în niciuna dintre cele două camere ale Parlamentului.

De altfel, actuala legislatură arată o frecvență ridicată a plecărilor din partid, fiind în prezent peste 50 de parlamentari care și-au părăsit partidul. 

46 de membri ai Camerei Deputaților au ales să părăsească partidul, în cazul Senatului fiind vorba de șapte membri. Ca termen de comparație, în tot mandatul 2016-2020 au fost doar 39 de plecări din partide.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite