Mara Mareş, unul dintre cei doi deputaţi PNL care au votat împotriva familiei tradiţionale: „O mamă sau un tată care-şi creşte singur copiii nu e o familie?”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Deputatul PNL Mara Mareş (24 de ani), cel mai tânăr parlamentar din actuala legislatură, explică, într-o postare pe Facebook, de ce a votat împotriva modificării Constituţiei în sensul dorit de Coaliţia pentru familie, în condiţiile în care colegii săi de partid au votat în masă definiţia tradiţională a familiei. „Este o tema falsă, menită sa dezbine, iar religia este o stare spirituală, nu un mijloc de manipulare politic“, susţine Mara Mareş.

„Am asistat astăzi (marţi- n.r) la un vot aproape în bloc pentru referendumul iniţiat de Coaliţia pentru Familie. Ca liberal, atunci când drepturile şi libertăţile altora sunt îngrădite, consider că trebuie să iau atitudine. Votul meu de astăzi a fost conform conştiinţei şi anume ÎMPOTRIVA acestui demers de declanşare al unui referendum pe tema familiei tradiţionale. Coaliţia pentru Familie doreşte modificarea Constituţiei astfel încât FAMILIA să fie formată numai prin "căsătoria între un bărbat şi o femeie".

Pe cale de consecinţă, o mamă sau un tată care îşi cresc singuri copiii, o bunica care îşi creşte singură nepotul, doi fraţi orfani, un cuplu heterosexual sau homosexual care nu doresc respectiv nu pot sa se căsătorească, NU vor forma o familie.

România are lucruri mai importante de făcut decât fragmentarea populaţiei pe teme religioase şi ultraconservatoare. Aceasta este o tema falsă, menită sa dezbine, iar religia este o stare spirituală, nu un mijloc de manipulare politic!

Îmi propun ca până la sfârşitul mandatului meu sa apăr necontenit libertăţile TUTUROR romanilor, indiferent de diferenţele de orice natura dintre aceştia”, a scris liberala Mara Mareş. 

232 de deputaţi din toate partidele au votat în favoarea revizuirii Constituţiei, astfel încât definiţia familiei să fie schimbată în sens tradiţional. 

Doar 22 de deputaţi s-au opus schimbării definiţiei noţiunii de familie din Constituţie, astfel încât încât această să fie întemeiată neapărat pe căsătoria dintre un bărbat şi o femeie. Dintre aceştia, doar doi au fost liberali, Mara Mareş şi Mihai Voicu.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite