Gorghiu, după şedinţa pentru stabilirea interimatului la PNL: Decizia va fi luată marţi în BPN. Surse: Raluca Turcan, preşedinte interimar

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Alina Gorghiu FOTO Inquam Photos / Adriana Neagoe
Alina Gorghiu FOTO Inquam Photos / Adriana Neagoe

Raluca Turcan este varianta agreată de liderii organizaţiilor judeţene ale PNL reuniţi luni seara la sediul central din Bucureşti pentru a prelua şefia interimară a formaţiunii în locul Alinei Gorghiu, echipa urmând să fie completată de pesoane precum Mircea Hava, posibil în calitate de secretar general, şi Daniel Buda.

Update  Opţiunea Raluca Turcan preşedinte interimar la PNL a apărut ca urmare a faptului că organizaţia de Sibiu pe care aceasta o conduce a obţinut cel mai mare scor, peste 39%, la alegerile parlamentare de duminică.

Din echipa interimară de conducere a PNL până la congresul de anul viitor ar urma să facă parte şi Mircea Hava, liderul de la Alba, care ar putea prelua funcţia de secretar general interimar în locul lui Ilie Bolojan.

Un alt nume care s-ar putea regăsi în echipa interimară de conducere a PNL este europarlamentarul Daniel Buda de la Cluj. El deţine în prezent funcţia de prim-vicepreşedinte al PNL, numit după demisia lui Vasile Blaga de la conducerea partidului.

Conducerea interimară ar urma să aibă aproximativ 20 de persoane, în principal liderii organizaţiilor judeţene care au obţinut rezultate peste media partidului la alegerile parlamentare.

Dezbaterile celor prezenţi la şedinţa de luni seară au durat aproape trei ore şi au existat două curente de opinie: lideri judeţeni care au propus ca Alina Gorghiu şi actuala echipă demisionară să asigure interimatul până la congres şi alţii care au propus o echipă nouă.

Concluziile desprinse din şedinţa cu liderii organizaţiilor judeţene vor fi dezbătute şi marţi în cadrul Biroului Politic Naţional, forul care va lua şi decizia finală.

Declaraţia Alinei Gorghiu

Preşedintele demisionar al PNL, Alina Gorghiu, a declarat luni seara, la finalul şedinţei conducerii centrale cu liderii organizaţiilor care au avut rezultate peste media naţională la alegeri, că decizia privind conducerea interimară până la congres va fi stabilită marţi prin votul Biroului Politic Naţional (BPN).

”Discuţia fost una informală, cu liderii organizaţiilor care au luat scoruri peste media pe ţară. Nu-i o decizie, nu-i o discuţie în urma căreia să se ia decizii oficiale. S-a ajuns însă la o concluzie şi anume că pentru poziţiile care s-au vacantat şi pentru interimat va fi o regulă pe care o s-o respectăm: meritocraţia în partid şi cei care au obţinut rezultate, aceia vor fi în opinia mea propuneri corecte pentru funcţiile interimare pe care şi eu şi Ilie Bolojan şi alţi colegi le-am eliberat. Mâine veţi vedea care sunt aceste propuneri pe care le vom face BPN şi sper ca ele să fie bine primite. Discuţia a fost una cât se poate de deschisă, una consensuală şi mâine vor afla, înaintea dumneavoastră, colegii mei”, a declarat Alina Goghiu.

Liderii de organizaţii PNL care au obţinut rezultate peste media naţională a partidului la alegerile parlamentare au fost convocaţi la o şedinţă luni seara, la ora 18.00, la sediul central al formaţiunii. Şedinţa a durat circa două ore şi jumătate.

Astfel, au venit în Capitală pentru a lua o decizie referitor la conducerea de moment a PNL liderii din Arad, Alba, Bihor, Bistriţa-Năsăud, Botoşani, Braşov, Călăraşi, Caraş-Severin, Cluj, Constanţa, Hunedoara, Ilfov, Prahova, Sălaj, Sibiu, Suceava, Timiş, Vaslui, Vrancea şi Diaspora.

Potrivit unor surse liberale, şefii organizaţiilor cu scoruri mai mari au opinii divergente în ce priveşte conducerea interimară a partidului. Astfel, unii vor ca Alina Gorghiu şi Ilie Bolojan să-şi exercite atribuţiile până la Congresul de la începutul lui 2017, în timp ce alţii vor numirea unei alte echipe de conducere,printre numele vehiculate în partid fiind şi cel al Ralucăi Turcan.

Reuniunea este una informală, decizia oficială privind conducerea partidului va fi luată marţi, în cadrul Biroului Politic Naţional al PNL.

Alina Gorghiu a anunţat, luni, că, urmare a rezultatului de la alegerile parlamentare, îşi depune mandatul de la şefia PNL.

Şi secretarul general al PNL, Ilie Bolojan, a demisionat, luni, din funcţie, după rezultatele slabe de la alegerile parlamentare. De asemenea, liderul PNL Bucureşti, Cristian Buşoi, a renunţat la rândul său la funcţie, potrivit unor surse liberale. Şi Adriana Săftoiu a demisionat din funcţia de prim-vicepreşedinte al partidului.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite