Cioloş, prima reacţie după alegeri: Regret că nu am reuşit să dăm încredere mai multor români că implicarea civică nu este un lux

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Prim-ministrul Dacian Cioloş a postat, luni, pe Facebook, un mesaj prin care le mulţumeşte românilor care au votat duminică exprimându-şi, totodată, regretul că nu s-a reuşit convingerea unui număr mai mare de alegători să-şi exercite dreptul la vot.

”Vă mulţumesc tuturor celor care aţi ieşit ieri la vot şi, indiferent de opţiunile politice, v-aţi câştigat legitimitatea de a monitoriza mandatul viitorului Parlament şi al următorului Guvern. Vă încurajez să vă păstraţi şi să vă dezvoltaţi spiritul civic, pentru ca democraţia noastră să continue să evolueze spre una activă şi participativă”, a scris Dacian Cioloş.

El a afirmat că şi-ar fi dorit să mulţumească unui număr mai mare de români pentru faptul că au ieşit la vot. ”Însă şi absenteismul este o alegere şi este un semnal căruia, pentru a da substanţă democraţiei, trebuie să-i identificam resorturile. Regret că nu am reuşit să dăm încredere mai multor români că implicarea civică nu este un lux, ci un element esenţial al democraţiei”, consideră premierul.

Acesta precizează că respectă opţiunile alegătorilor şi îşi exprimă speranţa că societatea românească va fi nedivizată după alegerile parlamentare.

”Societatea românească are nevoie de oameni care să spună lucrurilor pe nume, fără patimă, fără să sădească frica, fără să contribuie la divizarea societăţii. Avem responsabilitatea să construim împreună un mai bine comun, o societate matură. Sper că vom reuşi să construim în continuare pe adevăr şi nu pe minciună. Îmi doresc din tot sufletul ca România să continue să aibă o guvernare responsabilă, deschisă, onestă”, a conchis Dacian Cioloş.

PoliticăPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite