Restructurări în Parlament. În ce constă reorganizarea Camerei Deputaților și cum se va face aceasta

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Biroul permanent al Camerei Deputaţilor sse întrunește, miercuri, într-o ședință de la ora 13.30, pentru aprobarea măsurilor de restructurare a personalului. 240 de posturi vor fi desființate la Camera Deputaților.

FOTO Inquam Photos/Octav Ganea
FOTO Inquam Photos/Octav Ganea

UPDATE: Memorandumul adoptat în ședința Biroului Permanent al Camerei Deputaților arată că „reorganizarea structurii organizatorice a serviciilor Camerei Deputaților” va fi făcută după cum urmează:

-încetarea raporturilor de serviciu ale personalului căruia i-a fost aprobată continuarea activității după împlinirea vârstei de pensionare;

-încetarea raporturilor de serviciu sau a contractelor individuale de muncă, după caz, ale personalului care cumulează pensia cu salariul, indiferent de tipul de pensie: pensie de serviciu, pensie în sistemul public sau pensie militară;

- demararea procedurilor de pensionare de către persoanele care îndeplinesc condițiile, conform legii și, ulterior, încetarea raporturilor de serviciu sau de muncă ale acestora;

- retragerea acordului angajatorului în cazul suspendării la cerere din motive personale, a raportului de serviciu sau de muncă;

- clarificarea situației personalului detașat la alte instituții;

- încetarea procedurilor de derulare a concursurilor aflate în desfi:i$urare; pentru concursurile încheiate pentru care nu au fost finalizate procedurile de angajare, se propune că acestea să nu mai fie continuate;

- neaprobarea exercitării atribuțiilor de coordonator la compartimente $i, implicit, neacordarea plății suplimentare a acestui personal”.

De asemenea, „după aplicarea măsurilor de mai sus, în funcție de numărul de personal raportat la numărul de posturi alocate într-un compartiment și raportat la numărul de posturi de execuție propuse a fi reduse, personalul va fi redistribuit sau evaluat, după caz. Evaluarea profesională se va efectua conform următoarelor criterii:

-studiile absolvite, că nivel și specializare;

-experiență în domeniu (vechime pe post);

-calificativele obținute în ultimii 2 ani;

-testarea profesională;

-situația disciplinară”.

Evaluarea profesională ce va fi organizată în perioada următoare se va desfașura în conformitate cu un set de norme aprobat de Biroul permanent al Camerei Deputaților.

Memorandumul privește și măsuri de reducere a cheltuielilor Parlamentului. 

***

Știrea inițială

Președintele Camerei Deputaților, Ciprian Șerban, a anunțat marți că au fost identificate 240 de posturi care vor fi desființate, în urma deciziei de reorganizare a aparatului bugetar. 

„Au avut loc discuţii cu reprezentanţii sindicatelor şi a fost reiterat faptul că vor fi respectate prevederile legale în materie de concedieri colective. Cele 35 de milioane de lei economisite anual din anvelopa salarială vor fi însoţite de economii generate de eficientizarea cheltuielilor de regie ale instituţiei”, a informat Ciprian Şerban.

După aprobarea în Biroul permanent, noua organigramă va fi prezentată în plenul Camerei Deputaţilor pentru adoptare.

În urma anunțului inițial făcut de șeful Camerei Deputaților, angajații au declanșat luni, 27 ianuarie, un protest în Parlament, reproșând cheltuielile parlamentarilor, în contextul concedierilor masive anunțate. Un alt protest a fost declanșat săptămâna trecută la Senat. 

Din ce departamente vor pleca angajați 

La Departamentul Transporturi și Administrativ, precum și la Centrul de Dezvoltare Tehnologică, vor fi desființate 45 de posturi.

Departamentul Legislativ și Secretariatul Tehnic (Cancelaria Președintelui, cabinetele membrilor Biroului Permanent, cabinetele președinților de comisii și aparatul de lucru al acestora) va renunța la 71 de posturi. Cabinetul Secretarului General și cabinetele adjuncților acestuia vor pierde 17 posturi, în timp ce la Direcția de Comunicare, Direcția pentru Promovarea Activității Parlamentare și Direcția Informatică vor fi eliminate 15 posturi. Departamentele Economice și de Resurse Umane vor desființa, în total, 14 posturi, iar la nivelul unui secretar general adjunct va fi desființat un post.

Alte posturi care se vor desființa sunt:

De la Direcţia de control şi Serviciul audit vor fi desființate 8 posturi, de la Direcţia studii parlamentare şi Direcţia externe şi protocol 13 posturi; de la Departamentul transporturi şi administrativ, Centrul de dezvoltare tehnologică vor fi scoase 45 posturi, de la Direcţia de afaceri interne, Direcţia tehnic operativă şi Direcţia achiziţii publice 19 posturi, iar de la Centrul internaţional de conferinţe 37 posturi.

Politică

Top articole

Partenerii noștri


Ultimele știri
Cele mai citite