Deputaţii nu mai primesc cazare la hotel

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea, a declarat că deputaţii vor trebui să părăsească hotelurile în care locuiesc, în maximum trei săptămâni, ca urmare a adoptării noului statut al parlamentarilor.

„În acest moment sunt toate documentele pregătite astfel încât secretarul general să informeze grupurile politice parlamentare şi deputaţii care locuiesc la hotel că în următoarele 2 săptămâni, maxim 3 săptămâni, vor trebui să părăsească hotelul, pentru că din punct de vedere legal Camera nu-şi va putea permite să plătească acea sumă şi nici nu mai are o relaţie contractuală, după publicarea Statutului, cu companiile hoteliere“, a afirmat Zgonea.

Potrivit preşedintelui Camerei Deputaţilor, această măsură constituie primul pas spre o reformă, rezultatele apărând deja. „Noul Statut are noi revederi care reduc cheltuielile cu privire la mandat. E un pas către reformă, am reuşit în 7 luni ce nu am reuşit în 7 ani, e un pas înainte. Am aprobat iniţierea unei sume forfetare pentru acoperirea cheltuielilor de cazare în muncipiul Bucureşti, de 4.000 de lei“, a mai spus spus Zgonea.

Fiecare deputat va primi 4.000 de lei pentru cazare în Bucureşti, sumă cu care poate să îşi negocieze personal un alt contract la hotel sau să se mute în chirie. Zgonea a precizat că deminitarii vor primi suma indicată şi pe timpul vacanţei aprlamentare.

„Colegii le vor prezenta deputaţilor scenariul minim şi maxim: avem 2 zile pentru contestaţie, dar niciun grup nu va contesta, pentru că a fost vot unanim. Preşedintele Traian Băsescu are 10 zile pentru promulgare. Apoi Statutul vine la Cameră şi îl trimitem la Monitorul Oficial. În jurul datei de 15-20 iulie teoretic ar trebui ca Statutul să fie în vigoare. Până la data respectivă, noi vom plăti suma din contractul cu companiile hoteliere, după data respectivă fiecare se va reloca în cazare privată sau poate să facă ce vrea cu această sumă“, a mai adăugat Zgonea.

Această măsiură vine în contextul în care plenul reunit al Senatului şi Camerei Deputaţilor au adoptat, cu 391 de voturi "pentru" şi un vot "împotrivă", Statutul aleşilor. Parlamentarii au respectat decizia Curţii Constituţionale şi au eliminat articolele declarate neconstituţionale, privind imunitatea parlamentarilor.


Materiale pe aceeaşi temă:

Statutul aleşilor a fost adoptat cu majoritate de voturi. Parlamentarii au respectat voinţa CCR

Statutul aleşilor: Comisiile parlamentare au eliminat articolele declarate neconstituţionale
 

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite