Ciolacu s-a întâlnit cu Ambasadorul SUA în România: Proiectele comune de dezvoltare a centralelor nucleare avansează

0
Publicat:

Liderul PSD a discutat cu însărcinatul cu afaceri al Ambasadei SUA în România despre proiectele comune de dezvoltare a centralelor nucleare și a altor centrale electrice.

Liderul PSD s-a întâlnit cu ambasadorul SUA în România FOTO: Twitter Marcel Ciolacu
Liderul PSD s-a întâlnit cu ambasadorul SUA în România FOTO: Twitter Marcel Ciolacu

Marcel Ciolacu și ambasadorul SUA în România au discutat și despre subiectul acordurilor celor două țări de a stabili un hub energetic în România. 

În cadrul Parteneriatului strategic România-Statele Unite ale Americii, am discutat cu însărcinatul cu afaceri a.i. David Muniz Ambasadorul SUA despre procesul acordurilor noastre de a stabili un hub energetic regional în România. Proiectele noastre comune de dezvoltare a centralelor nucleare și a altor centrale electrice avansează” , este mesajul postat de Marcel Ciolacu pe Twitter.

Marcel Ciolacu: România trebuie să își asume rolul de a deveni un hub regional care să asigure stabilirea și dezvoltarea în Estul Europei și zona Mării Negre

Președintele Camerei Deputaţilor Marcel Ciolacu consideră că România trebuie să îşi asume rolul de a deveni un hub regional care să asigure stabilitatea şi dezvoltarea în Estul Europei şi zona Mării Negre, iar primul pas în acest proces este participarea activă la reconstrucţia Ucrainei, informează news.ro.

"România trebuie să îşi asume rolul de a deveni un hub regional care să asigure stabilitatea şi dezvoltarea în Estul Europei şi zona Mării Negre. Iar primul pas în acest proces este participarea activă la reconstrucţia Ucrainei. În discuţiile pe care le-am avut astăzi cu domnul Oleksandr Kornienko, prim adjunct al Preşedintelui Radei Supreme a Ucrainei, am subliniat dorinţa ca ţara noastră să concentreze resurse financiare europene şi internaţionale pentru a sprijini procesul de reconstrucţie a Ucrainei. Pe lângă multe alte aspecte care ţin de dezvoltarea conexiunilor de transport cu Europa, cred că este necesară instalarea rapidă în Ucraina a unei echipe comerciale, economice şi umanitare care să faciliteze procesul de reconstrucţie, dar şi de facilităţi fiscale pentru companiile româneşti şi autorităţile locale care vor dori să investească acolo", a scris Marcel Ciolacu, marţi pe Facebook.

România, de la un posibil hub regional la o ţară de subzistenţă energetic

Considerată de oficialii europeni drept cel mai mare producător de gaze naturale din Uniune în anul 2019, cu circa 97-98% şi doar 2-3% importuri, dar şi de energie electrică, România a ajuns să sporească considerabil cantităţile de gaze sau energie importate. Ceva mai târziu, în vara anului 2020, România a rămas pe locul doi în topul ţărilor care extrag gaze naturale, potrivit unui raport al Direcţiei Generale pentru Energie din cadrul Comisiei Europene

În ultimii ani, însă, lucrurile s-au schimbat pentru ţara noastră, după cum remarcă Dumitru Chisăliţă, preşedintele Asociaţiei Energia Inteligentă.

„Ne uităm cu mirare la Ungaria, care fără prea multe resurse energetice, fără o tradiţie în domeniul energetic, a ajuns HUB-ul sud-est european al gazelor naturale şi ne întrebăm ce se alege de România? Este suficient să privim sistemul energetic în ansamblu şi componentele sale şi să găsim răspunsul. Sistemul energetic aşa cum se prezintă astăzi, constatăm că se găseşte într-o stare de “subzistenţă”. Astfel, sistemul energetic cuprinzând diversele forme de energie de care România dispune nu mai este unul capabil să funcţioneze în condiţii de siguranţă şi eficienţă, în orice moment din an şi indiferent de condiţiile meteo sau geopolitice.” , a declarat acesta.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite