Ce tertip a găsit Tăriceanu ca să tragă de timp în cazul Şova

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, a declarat astăzi că însărcinează Comisia juridică cu redactarea proiectului de Hotărâre în cazul senatorului PSD Dan Şova.

UPDATE Comisia juridică a Senatului a votat un proiect de Hotărâre al cărui conţinut este identic cu cel votat de Senat. Proiectul se va întoarce la Biroul Permanent mâine. 

Tăriceanu a convocat la prânz şedinţa Biroului Permanent al Senatului, iar singurul punct de pe ordinea de zi a fost solicitarea Curţii Constituţionale de redactare a Hotărârii în cazul cererii DNA privind reţinerea şi arestarea alesului PSD Dan Şova. El a însărcinat Comisia juridică cu redactarea proiectului de Hotărâre fără să ofere o explicaţie în acest sens. Pe de altă parte, preşedintele Comisiei juridice, Cătălin Boboc, a subliniat că forul pe care îl conduce nu poate da decât un aviz ori o propunere în acest sens, iar decizia finală aparţine plenului Senatului. Cel mai probabil, a continuat Boboc, el va propune adoptarea unei Hotărâri de aprobare a cererii Justiţiei în cazul Şova, dar se aşteaptă să pice la votul din Comisie, unde sunt majoritari membrii PSD. 

Plenul Senatului a refuzat luni să adopte Hotărârea de respingere a cererii DNA privind ridicarea imunităţii senatorului PSD Dan Şova, în ciuda insistenţelor membrilor PSD, care au pledat, practic, pentru un nou vot în plenul Senatului. Senatorii din Opoziţie au refuzat categoric să voteze din nou şi au argumentat că judecătorii CCR nu au cerut decât redactarea Hotărârii şi nu au menţionat nimic despre un posibil vot.

 În cele din urmă, doar două voturi au fost în favoarea adoptării Hotărârii, în timp ce 43 de senatori s-au abţinut, iar 68 au votat „împotrivă“.   Senatorul PSD Şerban Nicolae i-a sărit în ajutor şi a propus păstrarea textului Hotărârii, cu menţiunea că nu ar trebui reluat votul, ci că Tăriceanu poate fi „mandatat“ să semneze în numele Senatului. Diferenţa între cele două documente care au circulat la Senat este că cel venit din Biroul Permanent stipula că Hotărârea a fost supusă la vot ieri şi adoptată de aleşi, în timp ce documentul propus de Nicolae este o constatare a rezultatului din 25 martie şi este asumat doar de preşedintele Senatului, prin semnătură, nu de întregul Senat prin vot.  

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite