România - Rusia, 2-3. Echipa lui Florin Segărceanu cedează la dublu şi ratează turneul final de la Budapesta

România - Rusia, 2-3. Echipa lui Florin Segărceanu cedează la dublu şi ratează turneul final de la Budapesta

Echipa de Fed Cup a României a cedat duelul cu Rusia şi ratează turneul final. Foto: Cristina Huţu / FRT

Rusia a tranşat duelul cu România din barajul Fed Cup, câştigând net meciul decisiv de dublu, pentru un 3-2 la general care trimite echipa lui Igor Andreev la Turneul Final de la Budapesta (14-19 aprilie), lăsând echipa lui Florin Segărceanu în afara primelor 12 echipe ale momentului. România va juca şi ea în aprilie un play-off pentru menţinerea în Grupa Mondială, pentru a păstra şanse de a ajunge la Turneul Final Fed Cup din 2021.

Ştiri pe aceeaşi temă

Decizia lui Florin Segărceanu de a miza pe experienţa acumulată împreună de tinerele Jaqueline Cristian (21 ani) şi Gabriela Ruse (22 ani), lăsând-o pe bancă pe experimentata şi specialista probei de dublu - Raluca Olaru, nu s-a dovedit a fi câştigătoare.
 
Jaqueline Cristian şi Gabriela Ruse au început promiţător duelul decisiv cu Rusia, adjudecându-şi primele două game-uri ale partidei. Jocul rusoaicelor s-a legat însă din ce în ce mai bine, iar cele două tize - Anna Blinkova şi Anna Kalinskaya au câştigat mai departe fiecare game în care s-au aflat la retur până la finalul manşei întâi.
 
Jaqueline Cristian a muncit din greu pentru a reuşi să îşi apere prima tură pe lansare în setul secund, salvând alături de Gabriela Ruse trei mingi de break. Având însă în Blinkova o jucătoare foarte în formă şi inspirată, Rusia s-a detaşat însă din nou cu lejeritate, sprintând de la 1-1 la 4-1.
 
Rusoaicele au închis partida de dublu, 6-3, 6-2, în 74 de minute. Rusia a condus România şi cu 1-0 şi 2-1.
 
Istoricul confruntării România - Rusia, din barajul Fed Cup de la Cluj:
 
  • Meciul 1: Gabriela Ruse - Ekaterina Alexandrova 1-6, 4-6
  • Meciul 2: Ana Bogdan - Veronika Kudermetova 6-3, 6-7(5), 6-1
  • Meciul 3: Ana Bogdan - Ekaterina Alexandrova 5-7, 6-3, 5-7
  • Meciul 4: Jaqueline Cristian - Veronika Kudermetova 7-5, 6-3
  • Meciul 5: Jaqueline Cristian / Gabriela Ruse - Anna Blinkova / Anna Kalinskaya 6-3, 6-2

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările