Replica medicului lui Michael Schumacher, acuzat că ar folosi un tratament testat pe şobolani

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În vârstă de 50 de ani, Michael Schumacher a fost transportat, la începutul lunii septembrie, în Franţa, la clinica Georges-Pompidou.

Zvonurile nu au lipsit nici de această dată, existând voci care spuneau că s-ar urma un tratament experimental, testat doar pe şobolani. Mai exact, este vorba de un tratament bazat pe celule stem, care l-ar ajuta pe Michael Schumacher în problemele sale cardiace. 

În contextul dat, însă, Philippe Menasche, unul dintre medicii fostului pilot, a negat faptul că ar fi fost folosit un astfel de tratament. 

„Eu nu fac miracole. Nu am făcut niciun experiment, atât eu, cât şi echipa mea. Este un termen abominabil, care nu corespunde viziunii medicinei. A fost un val de atenţie îndreptat spre departamentul nostru, dar situaţia a revenit la normal. Am făcut multe progrese, în ultimii 20 de ani, dar adevărul este că încă ştim foarte puţin despre celulele stem”, a declarat medicul.

Reperele celor mai recenţi ani:

  • 29 decembrie 2013: Michael Schumacher suferă un grav accident în timp ce schia în Alpii francezi, accident în urma căruia se alege cu răni în zona capului şi intră în comă; 
  • 16 iunie 2014: este transferat la un spital din Lausanne, după ce suferă două operaţii la spitalul din Grenoble;
  • 9 septembrie 2014 este externat şi tratat în propria locuinţă din Gland, Elveţia. 
Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite