Record pentru Ana Maria Popescu: a devenit cea mai titrată spadasină din istoria Cupei Mondiale

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ana Maria Popescu scrie istorie, într-un sezon 2020 dificil.
Ana Maria Popescu scrie istorie, într-un sezon 2020 dificil.

Ana Maria Popescu a câştigat pentru a patra oară în carieră Cupa Mondială la spadă feminin, a anunţat, duminică, clubul CSA Steaua, la care este legitimată sportiva. Federaţia Internaţională de Scrimă a luat hotărârea de a-i acorda trofeul româncei, chiar dacă, aşa cum s-a întâmplat în multe sporturi, sezonul a fost oprit brusc de pandemia de coronavirus.

Campioană olimpică la Rio, cu echipa României, Ana Maria Popescu (Brânză, înainte de căsătorie) se afla pe primul loc în clasamentul mondial în momentul în care s-a luat pauză, forţat, la începutul lunii martie. 

Spadasina în vârstă de 35 de ani s-a operat recent la genunchiul drept, fiind acum în plin proces de recuperare după prima intervenţie chirurgicală a carierei sale.

Cu alte trei victorii în Cupa Mondială în 2008, 2009 şi 2013, Ana Maria Popescu a devenit cea mai titrată spadasină din istoria Cupei Mondială, depăşindu-le pe Laura Flessel (Franţa) şi pe Emese Szasz-Kovacs (Ungaria), ambele cu câte trei victorii finale.

În acest sezon, Ana Maria Popescu a câştigat etapa de Cupă Mondială de la Tallinn, dar şi Grand Prix-ul de la Doha, reuşind o clasare pe podium şi la Havana. În aceste condiţii, românca a adunat 176.000 de puncte în clasamentul FIE, fiind urmată de Nathalie Moellhausen (157.000 puncte, Brazilia) şi de Sun Yiwen (149.000 puncte, China).

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite