Parma, o ruşine de echipă: Cu Man şi Mihăilă pe teren, italienii au mai făcut un meci jalnic

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Denis Man, slab, în nota echipei
Denis Man, slab, în nota echipei

Penultima clasată din Serie A a cheltuit, din octombrie până acum, 21 de milioane de euro ca să aducă doi fotbalişti din Liga I. Cu asemenea investiţii, nu e de mirare că arată ca o candidată certă la retrogradare.

Parma a dat faliment în 2015 şi a fost nevoită să o ia de la capăt, din Serie D, cu o altă societată înfiinţată. Atunci, echipa a renăscut, aproape miraculos, şi a revenit în elita fotbalului italian, după trei promovări succesive. Din păcate, conducerea pare că n-a învăţat nimici din dezastrul financiar care a provocat falimentul din 2015. Pentru că, la ce echipă are Parma acum şi la ce achiziţii a făcut, în ultimele luni, risipind nişte sume şocante pentru aducerea unor fotbalişti din România, retrogradarea scrie pe această formaţie!

Fără victorie din 30 noiembrie, Parma a mai bifat, duminică seară, un eşec în Serie A. Al patrulea la rând! Şi mai grav e faptul că înfrângerea a venit, acasă, cu Bologna, o altă contracandidată la retrogradare: 0-3!

Antrenorul gazdelor, Roberto D'Aversa, a trimis pe teren o formulă de echipă fără românii Man şi Mihăilă. La pauză, Bologna avea deja 2-0 (Barrow 15, 33). Imediat după reluare, Denis Man a fost trimis pe teren, iar apoi, din minutul 70, şi-a făcut apariţia pe gazon şi Valentin Mihăilă. Cum a arătat partea secundă pentru Parma, cu cei doi români pe teren? Groaznică, la fel ca prima! 

Denis Man s-a zbătut ca peştele pe uscat. A jucat slab, în nota echipei. S-a întors în propria jumătate, de mai multe ori, din postura de atacant dreapta, pentru a culege mingi, însă, per ansamblu, n-a arătat nimic pentru a justifica suma de transfer pe care Parma a achitat-o pentru a-l aduce de la FCSB.

Valentin Mihăilă, deşi a jucat mai puţin decât Man, s-a remarcat, totuşi, de două ori în ofensivă. Fostul jucător al Craiovei a evoluat în partea stângă a atacului şi a avut un şut bun, pe poartă, în minutul 80. Polonezul Skorupski a parat însă, salvându-şi echipa. Opt minute mai târziu, Mihăilă a primit o pasă excelentă de la Zirkzee, a rămas singur cu Skorupski, însă a trimis peste. Iar de pe margine s-a auzit un potop de înjurături, cel mai probabil, din partea antrenorului D'Aversa.

Seara de coşmar a celor de la Parma s-a întregit, atunci când Orsolini a făcut 3-0, în minutul 90+2. A fost primul succes pentru Bologna, după două eşecuri la rând în Serie A.

Parma rămâne pe locul 19 din 20 în Serie A, cu 13 puncte strânse din 21 de partide. Echipa e la trei puncte de poziţia a 17-a, prima care asigură rămânerea în Serie A.

12 meciuri la rând fără victorie în Serie A are Parma: trei remize, nouă înfrângeri dintre care patru la rând.   1 gol în ultimele şapte meciuri de campionat a înscris Parma, primind 16.  
Sport



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite