O japoneză se revoltă pe Facebook: „Discriminarea asiatică a început în România!“ VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Hiroko Ogawa (60 de ani), o figură extrem de iubită printre participanţii la cursele de alergare organizate în România, a avut o postare scurtă şi tristă pe Facebook.

Coronavirus face ravagii în Asia, mai ales în China, însă mulţi nu înţeleg adevărata dimensiune a nenorocirii produse de această epidemie şi, din păcate, iau problema la mişto!

Şi, mai nou, comunitatea asiatică din România are de suferit din această cauză! Ceea ce reiese şi din postarea lui Hiroko Ogawa, o japoneză cu o poveste superbă, stabilită în România din 2006. 

„Aseară, în timp ce am mers pe străzi în Bucureşti, un copil mi-a strigat: <<Ai coronavirus?>>. Discriminarea asiatică prin coronavirus a început în Romania...“, a scris Hiroko, atât în română, cât şi în japoneză. Postarea ei a primit deja peste 30 de răspunsuri din partea unor români care o consolează pe femeia de 60 de ani care, atunci când nu participă în maratoane, predă limba japoneză.

Hiroko Ogawa are o poveste foarte frumoasă despre care „Adevărul“ a scris aici. Pe scurt, în 2004, ea s-a îndrăgostit de un bărbat român pe care l-a cunoscut în timpul unei curse în Franţa. Apoi, a făcut o vizită în România, unde s-a stabilit din 2006, chiar dacă, între timp, s-a despărţit de românul de care era îndrăgostită. 

În ultimele zile, un caz similar cu cel al lui Ogawa s-a petrecut în Italia. Portarul celor de la Juventus, Gianluigi Buffon, l-a întrebat, în glumă, pe un chinez căruia îi acorda autograf dacă e din Wuhan şi dacă a fost afectat de răspândirea virusului! Gluma italianului a atras multe critici, chiar dacă, cu siguranţă, Buffon n-a intenţionat să-şi jignească suporterul chinez.

CLICK AICI PENTRU A CITI POVESTEA LUI HIROKO OGAWA

VEZI MOMENTUL ÎN CARE BUFFON GLUMEŞTE PE SEAMA CHINEZULUI

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite