Lumea fotbalului plânge: A murit Pim Verbeek, antrenorul care a furnizat o mare surpriză la Mondialul din 2010

0
Publicat:
Ultima actualizare:

La 63 de ani, tehnicianul născut la Rotterdam a pierdut lupta cu o boală care l-a chinuit în ultimii ani ai vieţii.

O veste tragică a zguduit, astăzi, fotbalul international: olandezul Peter Tim Dirk Verbeek, cunoscut drept Pim Verbeek, s-a stins la 63 de ani, fiind răpus de cancer. 

Ca fotbalist, mijlocaş de meserie, Verbeek şi-a petrecut întreaga carieră la Sparta Rotterdam, însă a fost nevoit să se retragă la doar 25 de ani.

Astfel, şi-a început cariera de antrenor destul de devreme, în 1981, la scurt timp după ce şi-a agăţat ghetele în cui. În ţara sa, cea mai importantă formaţie pregătită de Verbeek a fost Feyenoord, unde a ajuns în 1989. În 1998, olandezul a ajuns în Asia, la formaţia japoneză Omiya Ardija, după care traseul său a inclus perioade în care ba a fost secund, ba principal, la diferite cluburi şi echipe naţionale.

Primul mare rezultat obţinut de Verbeek în fotbalul international a fost o clasare pe locul 3 cu Coreea de Sud la Cupa Asiei din 2007. Ascensiunea olandezului a continuat, după ce a preluat naţionala Australiei. I-a dus pe „canguri“ la Mondialul din 2010, unde, după un 0-4 cu Germania în primul meci, a reuşit să obţină o remiză cu Ghana (1-1) şi o victorie cu Serbia (2-1), ultimul rezultat fiind o mare supriză. Totuşi, Australia a ratat calificarea din cauza golaverajului.

După plecarea din Australia, Verbeek a pregătit Maroc U-23 şi Oman, cu ultima naţionala participând, în ianuarie, la Cupa Asiei 2019.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite