JO 2020 Tokyo: O fată de doar 12 ani a debutat în competiţie, primind aplauzele rivalelor

JO 2020 Tokyo: O fată de doar 12 ani a debutat în competiţie, primind aplauzele rivalelor

Hend Zaza

O româncă, Beatrice Huştiu, deţine recordul de precocitate la Jocurile Olimpice. La Tokyo, prezenţa unei concurente de doar 12 ani a amintit de ce a făcut Huştiu, la JO 1968.

Ştiri pe aceeaşi temă

La acea ediţie a Jocurilor Olimpice de Iarnă, Beatrice Huştiu, patinatoare, a concurat pe când avea doar 11 ani şi 158 de zile. Anul trecut, într-un interviu acordat, în exclusivitate pentru „Adevărul“, Beatrice Huştiu a povestit cum a fost experienţa pe care a trăit-o, la Grenoble.
 
Revenind la JO 2020, lumea sportului şi-a amintit de Beatrice Huştiu, deoarece o sportivă din Siria, în vârstă de doar 12 ani, s-a apropiat foarte mult de recordul româncei, care stă în picioare de 53 de ani.
 
Vorbim despre jucătoarea de tenis de masă, Hend Zaza. Care la 12 ani şi 203 zile a concurat, la Tokyo. Sirianca a fost învinsă, în primul tur, de Liu Jia (Austria), în vârstă de 39 de ani, care are un copil de 10 ani. Chiar şi aşa însă, simpla participare a lui Hend Zaza la JO 2020 a transformat-o într-o vedetă a acestei ediţii.
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările