Istvan Kovacs, magistral: Prestaţie de Mondiale în City – Real! Cum l-a pus la respect pe Guardiola

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Istvan Kovacs, prestaţie fără greşeli
Istvan Kovacs, prestaţie fără greşeli

La cum a arbitrat în turul semifinalelor Ligii Campionilor, pe „Etihad Stadium“, centralul din Carei are toate şansele să figureze pe lista arbitrilor europeni care vor fi delegaţi la Mondialul din acest an (21 noiembrie – 18 decembrie).

Istvan Kovacs trăieşte la 37 de ani momentul de vârf al carierei sale în arbitraj! Iar dacă în România, el devine, periodic, victima unor oameni, precum Dan Petrescu, care au impresia că „cine ţipă mai tare are şi dreptate“, în schimb, în Europa, Kovacs e apreciat la cel mai înalt nivel! Dovadă şi faptul că tocmai a bifat al 5-lea meci din Liga Campionilor, în acest sezon!

Delegat la centru, în prima semifinală, Manchester City – Real Madrid, meci nebun despre care Adevărul a scris aici, arbitrul român a avut o prestaţie excelentă! Kovacs a fost discret, cum trebuie să fie un arbitru valoros, iar când a avut de luat decizii majore, s-a descurcat excelent!

Iată momentele importante în care centralul român şi-a arătat stofa de mare arbitru:

*Minutul 54 – Kovacs i-a dat un cartonaş galben lui Josep Guardiola, fără să fie timorat de numele şi reputaţia antrenorului de la City! Iar când Pep a continuat să protesteze, Kovacs a avut abilitatea necesară de a discuta autoritar cu tehnicianul spaniol până când acesta s-a potolit şi l-a bătut amical pe umăr pe centralul partidei.

*Minutul 74 – Kovacs a luat o decizie de nota 10, demnă de un arbitru de talie mondială! Zinchenko a fost faultat la marginea careului. În loc să oprească însă jocul, centralul din Carei a lăsat legea avantajului, văzând că mingea a ajuns la Bernardo Silva. Acesta a profitat excelent, a continuat faza şi a marcat golul de 4-2 pentru Manchester City!

*Minutul 82 – Încă o decizie uriaşă luată corect, din prima, de Istvan Kovacs! Acesta văzut perfect henţul comis de Laporte în propriul careu, la o fază în care alţi arbitri ar fi avut nevoie de lămurire prin sistemul VAR (arbitraj video). Kovacs a dat însă penalty, fără să stea pe gânduri, iar Benzema a transformat lovitura de pedeapsă pentru Real Madrid.

Având în vedere această prestaţie stelară, fără greşeli, Istvan Kovacs are şanse mari de a prinde Mondialul din Qatar, în acest an. Ar fi o realizare fabuloasă pentru arbitrajul românesc, care n-a mai avut un central la un Mondial de peste trei decenii, după cum Adevărul a explicat aici.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite