Fotbal demenţial: City – Real Madrid, meci splendid în semifinalele Ligii Campionilor, cu şapte goluri!

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Kevin De Bruyne, prestaţie stelară pentru City
Kevin De Bruyne, prestaţie stelară pentru City

Pe „Etihad Stadium“, cu un Istvan Kovacs impecabil, două echipe ultraofensive au oferit un spectacol încântător, de şapte stele!

Cine a criticat „autobaza“ asamblată de Diego Simeone, la Manchester, în prima manşă a sferturilor, ar trebui să vadă prima jumătate de oră din City – Real Madrid. În care o echipă superioară lui Atletico, vorbim despre Real, a fost mult prea orgolioasă pentru a se închide în apărare. Şi, tocmai de aceea, a plătit cu vârf şi îndesat!

Pentru că jucând deschis pe „Etihad Stadium“, Real nici nu se aşezase bine pe teren că tabela arăta deja 2-0 pentru City! De Bruyne, omul care a adus victoria la limită din tur în faţa lui Atletico, după 70 de minute de chin fotbalistic, a avut nevoie de doar 2 minute pentru a puncta contra Realului. Servit ideal de Mahrez, belgianul a plonjat şi l-a învins cu o lovitură de cap pe Courtois, făcând inutilă intervenţia disperată a lui Dani Carvajal. 

Şi până să-şi revină Real din şocul primirii primului gol, a venit şi al doilea, tot în poarta apărată de Courtois! În minutul 11, Gabriel Jesus l-a scos din joc pe Alaba şi a făcut 2-0. Iar dacă City n-ar fi irosit câteva ocazii mari de tot, Real ar fi fost făcută KO, încă din prima repriză! Pentru că elevii lui Guardiola au avut câteva şanse bune de a ridica scorul la 3-0!

Cu glonţul trecut pe la ureche, Real s-a trezit din pumni după prima jumătate de oră. Şi a redus din handicap prin Benzema, „îngerul“ ei salvator, în acest sezon. Francezul, servit de Mendy, a marcat cu o execuţie superbă, în ciuda plonjonului disperat al lui Ederson Moraes. 

La pauză, Manchester City – Real Madrid a fost „doar“ 2-1, dar senzaţia generală a fost că spaniolii au scăpat foarte uşor, la ce s-a jucat.

Benzema

Karim Benzema, încă un meci excelent pentru Real

Real, greu de ucis şi când joacă slab!

Repriza a doua a început exploziv! Cu o ocazie monumentală pentru City, care a lovit bara prin Mahrez, după încă o fază în care defensiva Realului a fost ridiculizată (48). Cinci minute mai târziu însă, nici norocul proverbial al Realului n-a salvat acest colos cu o apărare de echipă mică. Pentru că fromaţia lui Ancelotti, încercând să iasă din propria jumătate, a fost, pur şi simplu, sufocată de pressing-ul lui City. Şi construcţia defectuoasă a Realului s-a transformat într-un contaatac al gazdelor. Finalizat de Foden, cu o lovitură de cap, din mijlocul careului: Manchester City – Real Madrid 3-1 după 53 de minute.

Cum însă tot ce e mult strică, City a plătit şi ea preţul pentru faptul că, în loc să treacă la o aşezare mai prudentă, în încercarea de a-şi conserva avantajul, a continuat să joace cu fundaşii la centrul terenului. Drept urmare, Vinicius l-a ridiculizat pe Fernandinho şi a plecat pe „bulevardul“ lăsat liber în spatele căpitanului lui City. Iar cursa fabuloasă a brazilianului s-a încheiat cu golul de 3-2 (55).

Bucuria Realului pentru reducerea diferenţei de pe tabelă a durat însă doar până în minutul 74. Pentru că, după o fază în care Zinchenko a fost faultat la marginea careului, arbitrul Istvan Kovacs a lăsat avantaj, văzând că mingea a ajuns la Bernardo Silva. Iar acesta a continuat faza şi a marcat pentru 4-2, făcând ca stadionul să explodeze încă o dată.

Un meci nebun a continuat cu încă o decizie excelentă luată de Istvan Kovacs. Care a văzut foarte bine henţul comis de Laporte şi a arătat spre punctul cu var, fără să aibă nevoie de arbitraj video. Iar penalty-ul acordat de Kovacs a fost transformat spectaculos, cu o „scăriţă“ de mare efect, de Karim Benzema (82).

Finalul a fost incins, cu ocazii de ambele părţi, însă City – Real Madrid s-a terminat 4-3, iar calificarea se va decide în returul de pe „Santiago Bernabeu“.

CITEŞTE ŞI:

Istvan Kovacs, magistral: Prestaţie de Mondiale în City – Real! Cum l-a pus la respect pe Guardiola

Liga Campionilor, semifinale, ora 22.00

*Marţi: Man. City – Real Madrid 4-3

*Retur, 4 mai: Real Madrid – Man. City

*Miercuri: Liverpool – Villarreal

Digi Sport 1, Orange Sport 1, Prima Sport 1

*Retur, 3 mai: Villarreal – Liverpool

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite