Articol publicitar

Impactul coronavirusului asupra sectorului de jocuri de noroc online

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:

Coronavirusul a determinat schimbări radicale în comportamentul societăţii moderne. De la purtarea măştii de protecţie obligatorie şi până la distanţarea socială, numeroase reguli ne îngrădesc libertatea de care ne-am bucurat până acum. Ştim că este spre binele nostru, dar restricţiile ne afectează atât comportamentul de zi cu zi, cât şi modul de desfăşurare a activităţilor.

Acelaşi lucru este valabil şi în cazul jocurilor de noroc şi al cazinourilor. Odată cu impunerea stării de urgenţă, în data de 16 martie 2020, atât sălile de jocuri de noroc, cât şi cazinourile fizice au fost închise. Acest lucru a rezultat în peste 45.000 de angajaţi care au fost forţaţi să intre în şomaj tehnic, cât şi în diminuarea considerabilă a veniturilor aduse de industria jocurilor de noroc la bugetul de stat.

Importanţa jocurilor de noroc pentru economia României

Jocurile de noroc din România aduc din ce în ce mai mulţi bani la bugetul de stat. Dacă în 2012, operatorii de jocuri de noroc au plătit taxe şi impozite în valoare de 657 de milioane de euro, în 2019, suma a ajuns la 894 de milioane de lei. Mai mult decât atât, jocurile de noroc au adus aproximativ 1 miliard de euro la PIB-ul României. Din cauza pandemiei cu coronavirus din 2020, se estimează că bugetul de stat a însumat pierderi de aproximativ 180 de milioane de euro pe parcursul celor trei luni de suspendare a activităţilor de jocuri de noroc.

Acelaşi lucru însă nu este valabil şi pentru jocurile de noroc online. Cazinourile online nu au fost nevoite să îşi închidă porţile virtuale, astfel că mulţi dintre jucătorii din sălile de jocuri şi cazinouri şi-au continuat activitatea online, pe tabletă, telefon sau laptop. Cu alte cuvinte, se pare că operatorii de cazinouri online nu au avut de suferit de pe urma pandemiei cu COVID-19.

Dimpotrivă! Fiind nevoiţi să stea în casă şi neavând acces la locaţiile fizice, mulţi dintre jucători s-au orientat spre sloturi, ruletă, poker şi blakjack online. Chiar şi fanii pariurilor sportive, nemaiavând posibilitatea să parieze pe echipele sau jucătorii preferaţi, s-au îndreptat spre jocurile din cazinourile online.

Impactul coronavirusului asupra cazinourilor şi jucătorilor de jocuri de noroc din toată lumea

Acelaşi lucru se întâmplă aproape peste tot în lume. SUA preconizează o creştere semnificativă a profiturilor cazinourilor online, de la 58,9 milioane de dolari în 2019, la 66,7 milioane de dolari în 2020, estimându-se că acestea vor înregistra o cifră record de 102.9 miliarde de dolari până în 2025. Acest lucru este atribuit în mare parte coronavirusului care forţează oamenii să rămână în casă, neavând acces la săli de jocuri fizice. Mai mult decât atât, neavând o ocupaţie şi având mai mult timp liber, mulţi încearcă să se amuze jucând la jocuri de noroc online.

În urma unui sondaj în Australia, s-a concluzionat că 26% dintre respondenţi au început să parieze online mai mult decât înaintea restricţiilor aplicate cazinourilor terestre. În UK, 28% din jucătorii de noroc care jucau frecvent şi înainte au declarat că au jucat mai mult în timpul carantinei, iar 11% dintre ei au declarat că au jucat foarte mult.

Lipsa posibilităţii de a paria pe pariuri sportive, i-a determinat să se reorienteze pe poker şi ruletă online, jocuri de noroc care un risc mai mare de a crea dependenţă pentru cei care nu joacă responsabil. Din nefericire, mai mult o treime dintre jucătorii de jocuri de noroc împătimiţi au recunoscut fie că cheltuiesc prea mult pe această pasiune, fie că simt că devin dependenţi.

Tocmai de aceea, Marea Britanie a decis să interzică reclamele la cazinouri online la TV şi radio. Aceştia încurajează oamenii să fie atenţi la modul în care joacă, să îşi urmărească comportamentul de joc şi să se oprească la cel mai mic semn de dependenţă.îî

Imagine indisponibilă

Tendinţele în sectorul cazinourilor online din ţară şi străinătate

Proprietarii de site-uri de pariere din întreaga lume observă o trecere de la cazinourile terestre la cazinourile online şi o afinitate pentru jocuri bazate pe aptitudini, precum poker şi backgammon. Pentru că nu mai au acces la sporturi şi la pariurile sportive, jucătorii se orientează spre jocuri uşor de accesat de pe dispozitivele mobile.

Tehnologii precum blockchain, IoT şi realitatea virtuală modifică în ritm alert modul de joc şi de pariere la un online cazino. Căştile VR şi tehnologia aferentă au înregistrat o popularitate impresionantă în rândul jucătorilor care joacă la cazinouri virtuale. Tehnologia blockchain este un răspuns la cazinourile online cu politici netransparente şi activităţi frauduloase, aceasta asigurând acces utilizatorilor la ce se întâmplă în culise, împiedicând frauda şi oferindu-le jucătorilor un plus de încredere în site-urile de jocuri de noroc online.

În concluzie, industria jocurilor de noroc online nu are de suferit în timpul pandemiei cu coronavirus. Dimpotrivă, se pare că aceasta se dezvoltă în ritm alert şi este motivată să creeze un spaţiu sigur şi de încredere pentru jucători. Mai mult decât atât, dezvoltatorii de jocuri de noroc se simt motivaţi să creeze jocuri de noroc din ce în ce mai performante şi mai uşor de utilizat pe toate dispozitivele mobile, pentru a ţine pasul cu concurenţa şi pentru a răspunde cerinţelor din ce în ce mai mari ale utilizatorilor.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite