Halep, vis olimpic încheiat: De ce sunt şanse minime să o mai vedem în sărbătoarea sportului mondial

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Halep

Accidentată, Simona a confirmat că va sări şi peste Jocurile Olimpice de la Tokyo (23 iulie - 8 august), după ce a ratat, pe rând, French Open şi Wimbledon. Ceea ce înseamnă că, foarte probabil, constăţeanca îşi va încheia cariera cu o singură prezenţă la JO.

Ce ironie a sorţii! În 2020, când sezonul a fost „ciuntit“ de pandemie, Simona Halep a luat, totuşi, trei titluri WTA, la Dubai, Praga şi Roma. În 2021, anul revenirii la normalitate, „Simo“ trăieşte un coşmar!

A adunat doar 16 meciuri până acum (11 victorii, 5 înfrângeri), evoluând în şase turnee: Gippsland Trophy, Australian Open, Miami, Stuttgart, Madrid şi Roma. Şi, atenţie: atât la Miami, cât şi la Roma, constănţeanca s-a retras, în timpul turneului, din cauza problemelor medicale. Iar ruptura musculară pe care a suferit-o la gamba piciorului stâng, la Roma, pare a fi cea mai gravă accidentare pe care a avut-o Halep, în ultimii ani! Pentru că, la cum arată situaţia în acest moment, pare că a scos-o pe Simona din circuit pentru restul sezonului 2021!

Pe rând, fostul lider WTA a renunţat la French Open, Bad Homburg şi Wimbledon. Iar cel mai dureros anunţ l-a făcut, luni seară, pe Facebook: „Nimic nu mă face mai mândră decât să reprezint România, dar, din păcate, recuperarea după accidentarea la gambă durează mai mult şi am decis să mă retrag de la Jocurile Olimpice. După dezamăgirile de a nu participa la French Open şi Wimbledon, să fiu nevoită să renunţ la JO este un lucru extrem de dificil, dar sunt determinată să revin şi mai puternică. Îi voi urmări şi îi voi încuraja pe sportivii români de acasă“.

Halep are o singură prezenţă la Jocurile Olimpice, în 2012, la Londra. Atunci, a fost învinsă în turul I, atât la simplu (a cedat cu Shvedova din Kazahstan), cât şi la dublu, alături de Sorana Cîrstea. Apoi, în 2016, a refuzat deplasarea la Rio de Janeiro, de teama virsului Zika. Iar acum a fost nevoită să se retragă, fiind accidentată. 

Cum următoarea ediţie a Jocurilor Olimpice e programată pentru 2024 (26 iulie - 11 august), la Paris, când Halep va avea 32 de ani şi 9 luni, e posibil ca „Simo“ să-şi fi agăţat rachetă în cui până atunci. Un scenariu, din păcate, perfect posibil, mai ales dacă ne uităm la situaţia ei fizică, în acest moment.

Ţiriac aruncă „bomba“: Nicio jucătoare nu va merge la Tokyo!

Pe rând, Patricia Ţig (63 WTA) şi Simona Halep (3 WTA) au renunţat la JO 2020 (evenimentul şi-a păstrat denumirea, în mod simbolic), motivând că sunt accidentate. Ieri, ultima surpriză neplăcută a fost furnizată de preşedintele Federaţiei Române de Tenis (FRT), Ion Ţiriac. Care, în dialog cu Digi Sport, a dezvăluit că nici Sorana Cîrstea (45 WTA) nu va merge în Japonia şi, drept urmare, nu vom avea nicio jucătoare acolo! „Din câte ştiu, la tenis, capitolul este închis şi niciuna dintre jucătoarele care s-au calificat, nu va participa. Nu pot să le blamez şi nici nu pot să le iau gâtul. COVID ne-a speriat pe toţi şi pe bună dreptate“, a spus preşedintele FRT.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite