Fotbalul a găsit soluţia: Liga Campionilor se va decide la Lisabona

0
Publicat:
Ultima actualizare:
După ce a învins-o pe deţinătoarea trofeului, Liverpool, Atletico Madrid este una dintre cele patru echipe ajunse deja în sferturile Ligii Campionilor.
După ce a învins-o pe deţinătoarea trofeului, Liverpool, Atletico Madrid este una dintre cele patru echipe ajunse deja în sferturile Ligii Campionilor.

Actualul sezon al Ligii Campionilor din fotbal se va încheia cu un turneu final organizat la Lisabona, în luna august, a anunţat, pe surse, publicaţia germană „Bild“. Finala, programată iniţial pentru 30 mai, la Istanbul, se va juca în cele din urmă pe 23 sau 24 august, în capitala Portugaliei.

Fotbalul va prelua, practic, formula competiţională a Ligii Campionilor de la handbal, cu menţiunea că la Lisabona se vor juca toate partidele eliminatorii începând cu faza sferturilor de finală.

Decizia oficială va fi anunţată însă abia peste câteva zile, după Comitetul Executiv UEFA care se va desfăşura în perioada 17-18 iunie 2020.

UEFA trebuie să rezolve şi problema meciurilor restante din optimile Ligii Campionilor. În acest moment, doar Atletico Madrid, PSG, Leipzig şi Atalanta sunt calificate în faza sferturilor de finală ale Ligii Campionilor. Mai sunt de disputat patru meciuri din returul optimilor, suspendate din cauza pandemiei de coronavirus: Juventus - Lyon (0-1 în tur), Manchester City - Real Madrid (2-1), Bayern Munchen - Chelsea (3-0) şi FC Barcelona - Napoli (1-1). Potrivit ziariştilor de la Bild, aceste meciuri s-ar putea juca în weekend-ul 8-9 august.

A doua competiţie intercluburi a fotbalului, Liga Europa, va avea parte de un turneu final similar, la Koln, în Germania, tot începând cu faza sferturilor de finală.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite