Federer, eliminare dureroasă la Wimbledon! Elveţianul a fost spulberat în mai puţin de două ore

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Federer

Câştigător de opt ori la All England Club, Roger Federer s-a oprit anul acesta în sferturile de finală, după ce a pierdut în minimum de seturi meciul cu polonezul Hubert Hurkacz.

Elveţianul, care va împlini 40 de ani la 8 august, a fost pradă uşoară pentru jucătorul de pe locul 18 ATP şi cap de serie numărul 14 la Wimbledon, şi a părăsit terenul învins, scor 6-3, 7-6 (4), 6-0, după o oră şi 49 de minute.

Primul set a fost relativ ehilibrat, un singur break înclinând balanţa în favoarea polonezului, 6-3. Federer a jucat excelent doar în debutul setutul secund, când a şi condus cu 3-0 şi 4-1. Din acest punct însă, Hurkacz a trecut la conducerea jocului, a reuşit să recupereze deficitul de pe tabelă şi să se impună la tiebreak. Setul trei nu a avut istoric şi a ajuns în contul polonezului în mai puţin de 30 de minute, finalul meciului arătându-ne un Federer neputincios şi lipsit de energie. 

Eşecul cu Hurkacz este prima înfrângere în minimum de seturi suferită de Roger Federer la Wimbledon din 2002, când elveţianul ceda în primul tur în faţa lui Ancic.

Pentru Hurkacz, jucător care nu mai trecuse de turul al treilea la un Grand Slam, aceasta este prima semifinală a unei competiţii majore din carieră. În penultimul act, Hurkacz va evolua ori cu italianul Matteo Berrettini, locul 9 ATP şi cap de serie numărul 7, ori cu canadianul Felix Auger-Aliassime, locul 19 ATP şi cap de serie numărul 16 ATP.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite