Euro 2020 la Bucureşti va fi un eşec total: Ce echipe vom vedea în România

Euro 2020 la Bucureşti va fi un eşec total: Ce echipe vom vedea în România

Ratarea echipei naţionale a României a calificării la Campionatul European a pricopsit Capitala cu o grupă anostă, meciurile urmând să aibă un interes scăzut sportiv, turistic şi financiar.

Turneul final al Campionatului European, amânat din cauza coronavirusului, urmează să se desfăşoare vara anului viitor, în 12 oraşe, între care se numără şi Bucureştiul. capitala României urmând să găzduiască  3 meciuri din Grupa C şi o optime de finală.
 
Tricolorii au dat cu piciorul ultimei şanse de a fi prezenţi la sărbătoare fotbalistică din 2021, după ce au pierdut, joia trecută, semifinala play-off-ului de calificare, 2-1, cu Islanda. Dacă România ar fi câştigat cu Islanda şi ulterior finala barajului, ar fi ajuns în Grupa C şi ar fi jucat două meciuri pe Arena Naţională.
 
În urma eşecului de la Reykjavik, prima reprezentativă nu va mai juca deloc în faţa propriilor suporteri, o altă echipă urmând să fie repartizată alături de Olanda, Ucraina şi Austria şi să evolueze pe cel mai mare staion al ţării. Conform planificării UEFA, stabilită încă de anul trecut, la tragerea la sorţi care a avut loc la Romexpo, naţiunea care va veni la Bucureşti nu va fi însă câştigătoarea play-off-ului A, dintre Ungaria şi Islanda, ci câştigătoarea play-off-ului D, adică Georgia sau Macedonia de Nord. Una dintre aceste două va juca de două ori pe Arena Naţională, cu Austria şi cu Ucraina, în timp ce al treilea meci din grupe va fi Ucraina – Austria. 
 
Reţetă financiară slabă
 
Chiar dacă pandemia de COVID-19 îşi va pierde din intensitate şi turiştii vor putea să circule fără restricţii în Europa, reţeta financiară a celor trei meciuri din grupă se anunţă deja una fără consistenţă. Ucraina, Macedonia de Nord şi Georgia sunt ţări cu un nivel de trai destul de scăzut, care nu va permite un aflux mare fani, în timp ce Austria, cu o populaţie de doar 9 milioane de locuitori, are un bazin de potenţiali suporteri care să însoţească echipa peste hotare mult mai mic decât alte naţiuni. 
Olanda nu va veni la Bucureşti, batavii urmând să evolueze în faţa propriilor suporteri în toate cele trei meciuri din grupă, la Amsterdam. 
 
Supermeci în optimi
 
Dacă întâlnirile din grupă sunt între echipe slab cotate, fără mare priză la public, meciul din optimi de pe Naţional Arena ar putea reprezenta un cap de afiş al acestei faze a competiţiei. În afara primele două clasate din fiecare grupă, în optimi se vor califica şi cele mai bune patru echipe clasate pe locul trei. Bucureştiul a primit a şasea optime, cea în care se va vor întâlni locul 1 din Grupa F cu locul 3 din Grupa A, B sau C. Cum din Grupa F fac parte Portugalia, Franţa şi Germania, este foarte probabil ca una dintre aceste superputeri fotbalistice va veni Bucureşti. 
 
Meciurile de la EURO care se vor juca pe Arena Naţională
 
Georgia sau Macedonia de Nord - Austria 
Georgia sau Macedonia de Nord - Ucraina 
Ucraina - Austria 
Optimea 6: locul 1 din grupa F - locul 3 din grupa A, B sau C 
 
Componenţa celor 6 grupe:
 
Grupa A: Italia, Elveţia, Turcia, Ţara Galilor 
Grupa B: Belgia, Rusia, Danemarca, Finlanda
Grupa C: Olanda, Ucraina, Austria, Georgia sau Macedonia de Nord
Grupa D: Anglia, Croaţia, Cehia, Scoţia sau Serbia
Grupa E: Spania, Polonia, Suedia, Slovacia sau Irlanda de Nord
Grupa F: Germania, Franţa, Portugalia, Islanda sau Ungaria
 
Unde vor avea loc partidele din grupe
 
Grupa A: Roma şi Baku
Grupa B: Sankt Petersburg şi Copenhaga
Grupa C: Amsterdam şi Bucureşti
Grupa D: Londra şi Glasgow
Grupa E: Bilbao şi Dublin
Grupa F: Munchen şi Budapesta
 
Finalele play-off-ului pentru Euro 2020 
 
Ungaria - Islanda
Irlanda de Nord - Slovacia
Serbia - Scoţia
Georgia - Macedonia de Nord
*Toate se vor juca pe 12 noiembrie 2020
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările