Declaraţia momentului în sport: „Nu ştiu dacă sunt şomer, în concediu de paternitate sau jucător de tenis“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Chardy

Tenisul mondial şi-a suspendat oficial activitatea pentru următoarele şase săptămâni, iar pe fondul anulării primelor două mari turnee post Australian Open (Indian Wells şi Miami), jucătorii încep să îşi exprime apăsat îngrijorarea.

Neliniştea nu se limitează în acest moment la aspecte ce ţin de autoconservare, starea de sănătate şi evitarea îmbolnăvirii. Francezul Jeremy Chardy, în vârstă de 33 de ani, a vorbit pentru „L'Equipe“ despre temerile sale şi ale colegilor referitoare la statutul lor şi, în definitiv, la venituri - un aspect extrem de important.

„Am crezut că e o glumă că se amână turneul de la Indian Wells. Dar apoi a venit ATP-ul şi a confirmat. Nimeni nu se aştepta. Întreaga economie suferă, suferim şi noi. Dacă ajungem să anulăm de maniera asta al cincilea cel mai important turneu din sezon înseamnă că ne aşteptăm la momente din ce în ce mai dificile. Eu, acum, nu ştiu dacă sunt şomer, în concediu de paternitate sau jucător de tenis. Mulţi jucători doresc să vorbească despre asta. Ce se întâmplă nu este din vina noastră. Dacă se anulează multe turnee va fi dificil dacă nu eşti angajat“, a transmis jucătorul francez, proaspăt tătic.

Chardy şi-ar dori ca punctele adunate la ediţiile de anul trecut să nu mai fie scoase din clasament în cazul turneelor anulate şi să se găsească o variantă alternativă de plată către sportivi.

În urmă cu câteva zile, un alt francez, Nicolas Mahut, specializat în prezent pe proba de dublu, a declarat că turneul de la Indian Wells ar fi trebuit să plătească tuturor jucătorilor înscrişi valoarea premiului în bani aferent primului tur - un venit garantat practic pentru cei care se prezintă la startul tabloului.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite