Dan Petrescu a băut apă după Gigi Becali: Ce a putut să zică despre unul dintre elevii săi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Dan Petrescu şi-a jignit jucătorul printr-o serie de declaraţii lipsite de eleganţă
Dan Petrescu şi-a jignit jucătorul printr-o serie de declaraţii lipsite de eleganţă

Dan Petrescu e, fără îndoială, cel mai bun antrenor din Liga I, dovadă şi cele două titluri luate la rând cu CFR Cluj. Doar că, din păcate, se pare că tehnicianul de 52 de ani a început să preia din comportamentul urât al oamenilor care formează mediul toxic din fotbalul românesc.

Succesul lui Dan Petrescu, ca antrenor, se datorează şi faptului că ştie să-şi facă jucătorii să-şi dea viaţa pe teren. De altfel, acest lucru s-a văzut cel mai bine în partidele europene ale CFR-ului din actuala stagiune, când clujenii s-au autodepăşit în confruntări cu adversare mai bine cotate.

Doar că acum, în ultima sa apariţie în faţa jurnaliştilor cu ocazia meciului de vineri cu Viitorul (ora 20.00), tehnicianul campioanei a avut un discurs ciudat, lipsit de eleganţă, la adresa unui elev de al său. Potrivit Digi Sport, atunci când a fost întrebat despre absenţa atacantului Lacina Traore din echipa CFR-ului – n-a mai fost folosit de la meciul cu Celtic, la 12 decembrie – „Bursucul“ s-a lansat într-un discurs în care, fără să-şi dea seama probabil, l-a jignit grav pe fotbalistul din Coasta de Fildeş.

Ce a spus Dan Petrescu?

*Traore a venit din copac la CFR, ştiţi asta? Ştiţi asta? În copac stătea, n-a mai jucat fotbal de 5 ani. Şi a venit Dan Petrescu, l-a luat şi a dat gol cu Craiova, a câştigat meciul cu Rennes singur, a câştigat meciuri... Dacă nici asta nu e recondiţionare, ce mai e? Traore şi-a revenit. Cariera lui era terminată. Voi mai ştiaţi ceva de Traore?

*Păi nu mai ştiaţi, că nu mai juca nicăieri, n-a făcut nimic. Şi a venit la mine şi a jucat fotbal şi va juca în continuare. E competiţia foarte mare la noi, sunt foarte mulţi atacanţi şi trebuie să decid eu cine e cel mai în formă. Chiar ieri m-a sunat Lacina să mă întrebe ce s-a întâmplat. Că nu ştiam nici eu ce scrie în ziare. Eu sunt foarte dur la antrenamente.

*Eu ştiu ce mai zic la antrenamente? Sunt dur cu toţi. Aşa e normal să fiu. El e unul din jucătorii la care ţin, el ţine la mine, cum a fost şi cu Culio, Camora, Deac, cu toţi de aici. Sunt jucători speciali, Omrani, Arlauskis... n-aş vrea să omit pe nimeni. Lucrăm de foarte mult timp împreună.

*Cu Traore mă cunosc de mult, iar dacă am ceva să-i spun, îi spun în faţă. Şi el a rămas şocat cînd a văzut ce scrie. Ce pot să fac? Dacă eram la 40 de ani, sigur urlam, ţipam, luam foc. Aşa, i-am zis: Băi, Lacina, ziarele scriu ce vor. S-a întâmplat ceva între noi? Nu? Atunci treci la treabă. În momentul de faţă, Lacina e la fel ca şi ceilalţi şi trebuie să muncească să prindă lotul.

*Avem 24 de jucători de câmp şi joacă numai 10. Ceilalţi 14 nu o să fie fericiţi. Eu, la antrenament, încerc să-i fac să ia locul la celălalt. N-o să câştige locul numai pe vorbe. Cu Traore am o relaţie foarte bună, voi încerca să scot maxim din el, mă bazez pe el. Dar deocamdată, din cauza regulii U21, el nu poate juca.

*Cu Sevilla, dacă e sănătos, va juca sută la sută. Că acolo nu avem regula asta. E anormal ca o echipă să nu poate să-şi facă o repetiţie în campionat din cauza asta. Ce repetiţie? Poate repetent... Asta e o problemă.

*Nu că m-am certat eu cu jucătorii. Că eu mă cert cu toţi. La mine, toţi jucătorii au devenit mai buni. Dar sunt sigur că Lacina poate mai mult.

9 meciuri şi două goluri a adunat Lacina Traore la CFR Cluj în actuala ediţie de campionat.  
Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite