Bayern, la un pas de a deveni cea mai tare echipă din Europa: Cifrele nemţilor sunt fabuloase

0
Publicat:
Ultima actualizare:
La 31 de ani, Robert Lewandowski face furori în Germania
La 31 de ani, Robert Lewandowski face furori în Germania

Condusă de Hans-Dieter Flick (55 de ani), un antrenor instalat, iniţial, ca interimar, formaţia bavareză face furori: tocmai a cucerit Cupa Germaniei, după ce luase şi titlul, şi e la un pas de o performanţă colosală.

Liverpool e considerată echipa momentului în Europa, însă Bayern Munchen vine tare din urmă şi poate detrona trupa pregătită de Jurgen Klopp.

Ambele formaţii au devenit, de curând, campioane în întrecerile lor interne, însă dacă Premier League a fost ultima competiţie cu miză pentru „cormorani“, ei fiind eliminaţi deja din Liga Campionilor, Cupa Angliei şi Cupa Ligii, în schimb, Bayern înaintează cu „aspiratoarea de trofee“ turată la maxim!

Sâmbătă seară, bavarezii şi-au adjudecat şi Cupa Germaniei, după o finală jucată la Berlin, 4-2 cu Leverkusen. Cifrele vorbesc cel mai bine despre această ultima performanţă a echipei:

*Bayern s-a impus în competiţia KO pentru a 20-a oară în istorie.

*Trupa pregătită de Hansi Flick a devenit prima, din istoria fotbalului german, care a ajuns la 17 partide la rând câştigate, în toate competiţiile. Ultimul meci în care Bayern n-a câştigat datează din 9 februarie, 0-0 acasă, cu Leipzig.

*Lewandowski (31 de ani) şi-a continuat sezonul de vis, marcând de două ori, în finala Cupei Germaniei. Au fost reuşitele cu numărul 50 şi 51 pentru vârful polonez, în 43 de meciuri, în toate competiţiile în acest sezon.

*Prin triumful din finala cupei, Bayern a realizat al 5-lea event, din ultimele zece sezoane. 

Au trecut 7 ani, de la ultima „triplă“

Cum Bundesliga s-a încheiat deja, iar finala cupei a fost decisă în weekend, pentru Bayern urmează o perioadă fără meciuri competitive. Mai precis, până la 7 august, când e programat returul cu Chelsea din optimile Ligii Campionilor. În tur, la Londra, bavarezii s-au impus cu 3-0, aşa că accederea în sferturi pare a fi o formalitate, înaintea returului care va fi găzduit de Lisabona (Portugalia).

Dacă va trece de Chelsea, Bayern va fi la trei victorii de cucerirea Ligii Campionilor pentru a 6-a oară în istoria grupării. Iar asta pentru că, începând cu faza sferturilor, competiţia se va disputa cu meciuri decise într-o singură manşă, după următorul calendar:

*12-15 august: Sferturi

 *18-19 august: Semifinale

 *23 august: Finala

Dacă se va impune şi în Liga Campionilor, Bayern va realiza doar a doua „triplă“ din istoria clubului! Precedenta a venit la capătul sezonului 2012-2013, atunci când, cu Jupp Heynckes pe bancă, echipa a luat titlul şi cupa în Germania, plus Liga, după o finală cu Dortmund, câştigată cu 2-1.

8 titluri consecutive are Bayern Munchen în Germania. Ultima dată, a pierdut titlul în 2012, în detrimentul celor de la Dortmund.  
Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite