Avertisment pentru alergători: Detaliul la care trebuie să fie atenţi pentru a se feri de coronavirus

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Alergătorii de anduranţă, care participă la maratoane sau semi-maratoane, au tendinţa de a efectua sesiuni mai lungi de antrenament, de peste două ore
Alergătorii de anduranţă, care participă la maratoane sau semi-maratoane, au tendinţa de a efectua sesiuni mai lungi de antrenament, de peste două ore

Cum sălile de sport au fost închise de o lună şi jumătate, foarte mulţi oameni au început să alerge în aer liber pentru a scăpa de stres şi de kilogramele de în plus. Ceea ce e foarte bine, însă în anumite condiţii.

Cum toate Ordonaneţele Militate au prevăzut, aşa cum era normal, „Activitatea fizică individuală în aer liber“, mulţi români fie că s-au apucat de alergat, fie că şi-au continuat antrenamentele şi în această perioadă.

Alergătorii au devenit mai vizibili în oraş şi din cauza faptului că, printr-o decizie lipsită de sens, parcurile au fost închise. Chiar şi aşa, faptul că au putut alerga pe trotuare i-a ajutat pe mulţi să treacă un pic mai uşor peste perioada de izolare. Doar că, potrivit unui studiu, cei care aleargă în aer liber trebuie să se ferească atât de sesiuni intense şi scurte, cât şi de cele care depăşesc două ore. Iar asta deoarece s-a dovedit ştiinţific că, pe fondul efortului fizic mult prea solicitant pentru organism - se întâmplă după alergările scurte şi intense sau cele lungi în care accentul se pune pe distanţă -, sistemul imunitar e slăbit. Mai ales în primele ore de după terminarea antrenamentului!

Iar în această „fereastră“ de câteva ore în care sistemul imunitar nu mai funcţionează la capacitate maximă, creşte riscul îmbolnăvirii cu COVID-19 şi nu numai. 

Potrivit rezultatele studiului, se recomandă, în această perioadă, evitarea antrenamentelor foarte intense, dar şi evitarea sesiunilor care depăşesc două ore. În plus, cei care fac efort fizic trebuie să folosească suplimente care conţin acid folic, vitamina B12 şi vitamina D pentru a-şi întări sistemul imunitar. 

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite