Australian Open 2020, fără două nume importante la start. Explicaţiile: motive personale şi o operaţie la cot

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Primul turneu de Mare Şlem al anului nu le va avea la start pe Victoria Azarenka, de două ori câştigătoare a Australian Openului, şi pe Monica Puig, deţinătoarea titlului olimpic.

Portoricana Monica Puig, 79 WTA, va lipsi de la Australian Open din cauza unei operaţii suferite la cotul drept. Campioana de la Rio 2016 a acuzat în ultima perioadă dureri acute şi, în consecinţă, a mers la New York pentru o intervenţie la nivelul nervului ulnar. Deşi prognoza este aceea a unei recuperări rapide, Puig va rata startul sezonului.

Situaţia este mai delicată în cazul Victoriei Azarenka, cea care va rata prezenţa la Australian Open pentru a treia oară în patru ani (2017, 2018 şi 2020).

Fostul număr unu mondial, „Vika“ nu s-a înscris la Australian Open 2020 şi nici la turneele pregătitoare din emisfera sudică. Jurnalistul „New York Times“ Ben Rothenberg a venit cu precizări, anunţând că bielorusa de pe poziţia 50 WTA a invocat „motive personale“, planificând să îşi înceapă sezonul după întrecerea de la Melbourne.

Cazul Victoriei Azarenka a atras atenţia în lumea întreagă. Naşterea băieţelului ei, Leo, care zilele acestea a împlinit trei anişori, cumulată cu despărţirea de tatăl acestuia, au dat peste cap lumea Victoriei. Revenirea sa pe teren, în vara lui 2017, a fost limitată la sezonul pe iarbă, din cauza luptei pentru custodia băiatului. Ameninţată cu pierderea procesului în cazul în care ar fi părăsit teritoriul Statelor Unite, Victoria Azarenka a ales să stea alături de copilul său, îmbinând orele de antrenament cu cele de joacă alături de micuţul său.

Abia în primăvara lui 2018, Azarenka şi-a reluat, întrucâtva, traseul normal în circuit, însă accidentările au prins-o din urmă şi i-au îngreunat misiunea. Cu doar patru victorii în plus în 2019 faţă de numărul de înfrângeri (22-18), Azarenka a pus capăt sezonului său la US Open, cu finală la dublu, dar şi o eliminare în primul tur la simplu. Fără trofeu la simplu în ultimii trei ani, după ce a devenit mămică, Azarenka a devenit o voce din ce în ce mai implicată în lupta pentru drepturile jucătoarelor, dar mai ales pentru drepturile mămicilor în WTA.


Fotografia postată de Monica Puig pe reţelele de socializare după operaţia la cotul drept.

Imagine indisponibilă

Australian Open 2020 va fi turneul de adio pentru Caroline Wozniacki, dar şi ultima reprezentaţie la Melbourne pentru spaniola Carla Suarez Navarro.

CITEŞTE ŞI:

Wozniacki se retrage din tenis, la doar 29 de ani, la turneul la care a dat cea mai mare bătălie a carierei, cu Simona Halep

Retragere în WTA! Anunţul sportivei preferate de Simona Halep pentru antrenamente

„Mercato“ spectaculos în WTA. Pliskova a „tras“ din ATP, Anisimova o copiază pe Henin, iar Baghdatis debutează în Top 6!

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite